2013-03-06 17:32:30
Φωτογραφία για Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν 17 αφγανούς στρατιώτες
Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 17 αφγανούς στρατιώτες τους οποίους είχαν συλλάβει το Σάββατο σε ενέδρα που έστησαν στο Μπανταχσάν... μια ορεινή και εν γένει ήρεμη επαρχία του βορειοδυτικού Αφγανιστάν, έγινε σήμερα γνωστό από συγκλίνουσες πηγές. «Το Σάββατο, οι Ταλιμπάν έστησαν ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή του αφγανικού στρατού και συνέλαβαν 24 στρατιώτες. Ο εχθρός εκτέλεσε 17, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν χθες τη νύκτα.

Επτά άλλοι στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Ταλιμπάν που κρατούνταν από την αστυνομία», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Μπανταχσάν, ο Σάγεντ Τζαχανγκίρ Κεραμάτ.

«Κάτοικοι της περιοχής βρήκαν 17 κατατρυπημένα από σφαίρες πτώματα στρατιωτών του αφγανικού στρατού στην περιφέρεια Βαρντούζ», μία από τις ελάχιστες αυτής της μεγάλης επαρχίας στις οποίες έχουν διεισδύσει οι Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ο Άμπντουλ Μαρούφ Ράσιχ, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.


Ο στρατηγός Μοχάμαντ Ζάχερ Αζίμι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, επιβεβαίωσε το επεισόδιο, αλλά όχι και τον αριθμό των θυμάτων.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως οι αντάρτες σκότωσαν 16 στρατιώτες «στο πεδίο της μάχης» και αιχμαλώτισαν 12, από τους οποίους απελευθέρωσαν τους 11 στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής.

Οκτώ οχήματα του αφγανικού στρατού καταστράφηκαν και δύο άλλα κατασχέθηκαν, όπως και «τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών», πρόσθεσε.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ