2013-03-06 10:36:03
Φωτογραφία για Πρόταση αναγνώστριας για εξαγορά πραγματικού χρόνου εργασίας
Επειδή διαβάζω διάφορα σενάρια για διαθεσιμότητα, αξιολόγηση, μετατάξεις, συγχωνεύσεις, προσυνταξιοδοτήσεις, εθελούσιες εξόδους και με πιάνει τρόμος σαν Δημόσιος Υπάλληλος που είμαι σας παραθέτω μια ρεαλιστική και εφικτή πρόταση την οποία και αφήνω σε εσάς να την αξιολογήσετε:

Εργάζομαι από το 1991 στον ιδιωτικό τομέα με δική μου επιχείρηση αρχικά (ΤΕΒΕ 8 έτη) στην συνέχεια εργάστηκα ταυτόχρονα και σε μια εταιρεία (ΙΚΑ 6,5 έτη).Κατόπιν με γραπτό διαγωνισμό το 1999 μπαίνω στο Δημόσιο (ΟΤΑ) όπου και εργάζομαι (ΤΥΔΚΥ 14 έτη).

Συνολικά έχω πληρώσει 28,5 έτη σε Ελληνικά Ταμεία και συνεχίζω.

Είμαι μητέρα με 3 ανήλικα τέκνα .

Βρίσκομαι εγκλωβισμένη και απειλούμενη με όλα τα παραπάνω στο Δημόσιο χωρίς να μπορώ εκμεταλλευτώ τίποτα από τον προηγούμενο εργασιακό μου βίο.

Ούτε προϋπηρεσία……ούτε συνταξιοδότηση…….ούτε έστω μία εξαγορά των ετών που εργάστηκα σκληρά στον ιδιωτικό τομέα…. Έτσι τα χρόνια παράλληλης ασφάλισης πάνε στον Καιάδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.


Γνωρίζω πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.

Πρόταση:

Αν μου δινόταν το δικαίωμα με κάποιο συμβολικό ποσό να εξαγοράσω τα χρόνια του ιδιωτικού τομέα (όλα ΤΕΒΕ και ΙΚΑ ) και να τα μετατρέψω σε Δημοσίου θα μπορούσα να θεμελιώσω συνταξιοδοτικό Δικαίωμα και να φύγω με μία αξιοπρεπή σύνταξη (28,5 έτη) από το Δημόσιο. Άλλωστε δεν είναι λεφτά που δεν τα έχω πληρώσει…….και πολύ ακριβά μάλιστα…..

Το κέρδος για το Δημόσιο θα είναι διπλό !

1. Θα φύγει κόσμος στην σύνταξη οπότε δεν θα χρειαστεί να απολύσει ή να βγάλει στην διαθεσιμότητα κανέναν.

Θα βάλει κάποια χρήματα (μέσω εξαγοράς ετών) στα Ταμεία του.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ