2013-03-06 10:29:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο πρώην Δήμαρχος Βραχνεΐκων Β. Τογαντζής απαντά για τα 300.000 ευρώ που χρεώνει ο επίτροπος
Ο θόρυβος που προκαλείται για το αν διαχειρίστηκε σωστά ή όχι δημόσιο χρήμα, είναι εύλογος. Τα δεδομένα της κοινωνίας το απαιτούν.¨Τι έγινε, λοιπόν, με το δάνειο; Πού πήγαν τα λεφτά; Γιατί η κρίση του επιτρόπου οδηγεί στο «ξεσκόνισμα» για το έτος 2008; Ο πρώη Δήμαρχος Βραχναιίκων Βασίλης Τογαντζής μιλώντας στην Πελοπόννησο αναφέρει

Ακούγονται ότι υπάρχουν σκιές για το πού πήγαν τα χρήματα και αν εξυπηρέτησαν τους σκοπούς για τους οποίους εγκρίθηκε το δάνειο.

«Όλα πήγαν στους σκοπούς στους οποίους αναφέρεται. Όλα τα εντάλματα είναι υπογεγραμμένα από τον επίτροπο. Για τον προσυμβατικό έλεγχο, μπορούμε να κατηγορηθούμε για τη γνωστή πλάνη. Στην ουσία υπήρχε ένα διάταγμα βάσει του οποίου απαιτείται προσυμβατικός έλεγχος για δάνειο πάνω από ένα εκ. ευρώ. Αυτό, όμως, το είδα τώρα, που έχω διαβάσει τα πάντα. Νομική υπηρεσία δεν είχαμε τότε. Η Περιφέρεια, όμως, και ο επίτροπος μάς έκανε σίγουρους ότι είναι σωστό. Δεν υπάρχει θέμα υπεξαίρεσης ούτε ενός ευρώ».


Πώς εξηγείτε την κρίση του επιτρόπου, που καταλογίζει ένα τόσο μεγάλο ποσό σε εσάς και σε πρώην συνεργάτες σας;

«Εφόσον θεωρεί το δάνειο άκυρο, καταλογίζει τις δαπάνες που έγιναν. Να σας θυμίσω όμως ότι δεν είναι οριστική η κρίση. Εμείς ήδη ετοιμάζουμε υπόμνημα όπου του εξηγούμε τα πάντα. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι δεν έχει γίνει κανένα «αλισβερίσι» από το 1995 που ασχολούμαι με την τοπική Αυτοδιοίκηση. Τίποτα το επιλήψιμο ούτε επί θητείας Π. Γριτσώνη. Αν υπάρχουν κάποιοι κακόπιστοι, που για διάφορους προσωπικούς λόγους προχωρούν σε απειλές και μηνύσεις, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι είμαστε κρυστάλλινοι. Αυτό δίδασκα και όταν ήμουν εκπαιδευτικός και πιστεύω ότι έβγαλα σωστούς ανθρώπους».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ