2013-03-06 03:46:03
Φωτογραφία για Kατασκοπευτικό θρίλερ με γερμανίδα φίλη του Βασιλιά Κάρλος
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντικατασκοπίας της Ισπανίας (CNI) πρόκειται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το εάν διατηρούσε επαγγελματική συνεργασία με μία στενή φίλη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, ανέφεραν σήμερα κοινοβουλευτικές πηγές.

Ο Φέλιξ Σανθ Ρολδάν πρόκειται να καταθέσει στις 19 Μαρτίου σε ειδική ακρόαση ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ασχολείται με τα κρατικά μυστικά.

Η αριστοκρατικής καταγωγής Γερμανίδα Κορίνα τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν, η οποία διευθύνει εταιρεία συμβούλων και είναι στενή φίλη του βασιλέα Χουάν Κάρλος, είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της πως είχε παράσχει «εμπιστευτικές» υπηρεσίες στην κυβέρνηση χωρίς να ζητήσει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα.

«Υπήρξαν απόρρητες υποθέσεις, κάποιες στιγμιαίες καταστάσεις, τις οποίες βοήθησα να επιλυθούν για το καλό της χώρας» είχε δηλώσει η Ζάιν-Βίτγκενσταϊν στην εφημερίδα Ελ Μούνδο.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει αρνηθεί πως η Γερμανίδα ευγενής παρέσχε υπηρεσίες στο ισπανικό κράτος, κάτι όμως που αποτελεί πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων όταν διαρρέουν διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν στην εθνική ασφάλεια.

Το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida) υποστηρίζει πως θα ήταν «πολύ σοβαρό» ζήτημα εάν κάποιος προσφέρει μυστικές υπηρεσίες χωρίς επίσημη κρατική εξουσιοδότηση και όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της Χοσέ Λούις Θεντέλια σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η Ζάιν-Βίτγκενσταϊν ψεύδεται οφείλει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ