2013-03-06 03:50:36
Φωτογραφία για Πιέσεις προς το Κογκρέσο για την επικύρωση των μεταρρυθμίσεων στο ΔΝΤ
Δεκαεννέα προσωπικότητες, μεταξύ τους και παλαιοί υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ, κάλεσαν την Τρίτη το... αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει την μεταρρύθμιση της διοίκησης του ΔΝΤ και να άρει τα τελευταία εμπόδια για την εφαρμογή της.

«Καλούμε το Κογκρέσο να συνεχίσει να προσφέρει την παλαιόθεν και δικομματική υποστήριξή του προς το ΔΝΤ στο όνομα του δικού του και του παγκόσμιου συμφέροντος», υπογραμμίζουν οι προσωπικότητες αυτές στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλαν στους επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής και δημοκρατικής πτέρυγας του Κογκρέσου και δημοσιεύεται από την ομάδα συμβούλων The Bretton Woods Committee.

Ψηφισμένη από το 2010, η μεταρρύθμιση του ΔΝΤ, που προβλέπει την ενίσχυση της επιρροής των αναδυόμενων οικονομικά χωρών και τον τριπλασιασμό των μόνιμων αποθεματικών του, έχει καθυστερήσει εν αναμονή της επικύρωσής του από τις ΗΠΑ, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο στο Ταμείο.


Για να αρχίσει να εφαρμόζεται, η μεταρρύθμιση θα πρέπει να επικυρωθεί από τα 133 από τα 188 κράτη μέλη του, που αντιπροσωπεύουν το 85% του δικαιώματος ψήφου στο ΔΣ. Απομένει η σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύουν το 16,7% του δικαιώματος ψήφου.

«Το ΔΝΤ ανέκαθεν αποτελούσε ένα χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων σε παγκόσμιο επίπεδο», διαβεβαιώνουν οι συντάκτες της έκκλησης, από τους οποίους ξεχωρίζουν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Χένρι Πόλσον και Λόρενς Σάμερς, ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Άλαν Γκρίνσπαν και ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ