2013-03-05 23:57:02
Φωτογραφία για Ο Στρος-Καν, η ωραία και… το τέρας
Ως κατήγορος κι όχι ως κατηγορούμενος εμφανίστηκε πάλι στο προσκήνιο ο Ντομινίκ Στρος-Καν τις τελευταίες ημέρες. Αφορμή είναι... η κυκλοφορία του βιβλίου της πρώην ερωμένης του Μαρσέλα Γιακούμπ, με τίτλο «Η ωραία και το τέρας», το οποίο αναφέρεται στο δεσμό που είχε η δικηγόρος, δοκιμιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα Libération, με τον κάποτε ισχυρό άντρα του ΔΝΤ μέσα στο 2012.

Αν και το βιβλίο δεν αναφέρει ονόματα, παρόλα αυτά η περιγραφή των γεγονότων και των καταστάσεων είναι τόσο λεπτομερής που «φωτογραφίζει» στην κυριολεξία τον Στρος-Καν, ο οποίος έχει ζητήσει να εκδοθεί δικαστική απόφαση εναντίον της Μ.Γιακούμπ καθώς και του εκδοτικού οίκου Stock για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής». Έκανε λόγο για έκθεση της προσωπικής του ζωής με χυδαίο τρόπο και δηλώνει ότι το μόνο που θέλει είναι να τον αφήσουν στην ησυχία του. Έχει απαιτήσει αποζημίωση 100.000 ευρώ όπως και την εισαγωγή ενός διευκρινιστικού εντύπου στα ήδη χιλιάδες τυπωμένα αντίτυπα του βιβλίου, καθώς επίσης και την απαγόρευση της περαιτέρω κυκλοφορίας του.

Ο Στρος-Καν ζήτησε αποζημίωση και από το περιοδικό «Le Nouvel Observateur», το οποίο δημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο. Ανεπηρέαστη δεν έμεινε ούτε η πρώην σύζυγός του Αν Σενκλέρ, η οποία χαρακτήρισε το βιβλίο ως «παραπλανητικό αφήγημα».

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ