2013-03-05 23:53:20
Φωτογραφία για Στους ''8'' του Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε άνετα στους "8" του Champions League μετά από 15 χρόνια, νικώντας με 3-0 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Βεστφαλία.

Σκόρερς: 31' Φελίπε Σαντάνα, 37' Γκέτσε, 59' Μπλαστσικόβσκι

Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Από πάσα του Μάρκο Ρόις στο 12' ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι βγήκε τετ-α-τετ με τον Πιατόβ, ο Πολωνός πλάσαρε αλλά ο Ουκρανός πορτιέρο απέκρουσε με το πόδι, στην πρώτη ευκαιρία του ματς στην Γερμανία.

Η Μπορούσια άνοιξε το σκορ στο 31' με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάριο Γκέτσε από δεξιά.

Ο Γκέτσε από δημιουργός έγινε εκτελεστής, καθώς στο 37' με κοντινό πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0 έπειτα από την σέντρα του Λεβαντόβσκι από δεξιά.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η Σαχτάρ έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία με την σέντρα-σουτ του Φερναντίνιο από αριστερά να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Βάιντενφελερ.


Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ντόουγκλας Κόστα μπήκε στο ημίχρονο αντί του Τάισον και μέσα σε ένα λεπτό, στο 48ο, έχασε δύο ευκαιρίες, με τον Βάιντενφελερ να αποκρούει στην πρώτη και τον Βραζιλιάνο να αστοχεί στην δεύτερη.

Το 3-0 ήρθε στο 59' με τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι να πλασάρει σε κενό τέρμα, έπειτα από τραγικό λάθος του Πιατόβ, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά το σουτ του Γκιουντογάν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Φελίπε Σαντάνα, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Σβεν Μπέντερ (46' Κελ), Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Ρατς, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Αλέξ Τεϊσέιρα, Τάισον (46' Ντόουγκλας Κόστα), Μχιταριάν, Λουίζ Αντριάνο.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ