2013-03-05 23:47:48
Φωτογραφία για ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΟΦ : ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΕΦ!
Χρονιά με τρεις κούπες και ευρωπαϊκό τελικό στο ΣΕΦ με την φανέλα του Ολυμπιακού ονειρεύονται οι νεαροί παίκτες των ερυθρόλευκων, Μενέλαος Κοκκινάκης και Ντίμα Φιλίποφ.

Αμφότεροι βρέθηκαν μαζί με την κούπα του 2ου League Cup στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova και συζήτησαν την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς αλλά και όλα τα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό και το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη τους:

Για τον τελικό του 2ου League Cup «Νίκος Σαμαράς»:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Κερδίσαμε τον ημιτελικό και την επόμενη παίζαμε τελικό. Θέλαμε να μπούμε δυνατά και να μην υποτιμήσουμε κανένα. Φανήκαμε δυνατοί και φέραμε την πρώτη κούπα στον Πειραιά. Είναι μια κούπα σημαντική για την συνέχεια.

ΦΙΛΙΠΟΦ: Όλοι λένε ότι πρόκειται για ένα απλό τρόπαιο αλλά αν το έχανες θα είχες πρόβλημα. Παίξαμε καλά στον τελικό, η Κηφισιά ήταν καλή και ο ξένος της επίσης ο Σόουζα. Συνεχίζουμε.


Για τον Γιορντάνοφ:

ΦΙΛΙΠΟΦ: Είμαστε μαζί και στο δωμάτιο και ήταν λίγο αγχωμένος γιατί ήθελε τον πρώτο τίτλο. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω αλλά είναι ένας παίκτης κλάσης και μαζί του αισθάνομαι ασφάλεια. Του άξιζε αυτός ο τίτλος.

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Είναι η ασφάλειά μας καθώς ο διαγώνιος είναι σε κάθε ομάδα η βάση της. Είναι μεγάλος παίκτης, έχει εμπειρίες και ξέρει πως ν' αντιμετωπίζει και το άγχος του. Του εύχομαι και περισσότερους τίτλους, εννοείται με τον Ολυμπιακό.

Για τους πανηγυρισμούς:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Ξέρουμε λίγο να πανηγυρίζουμε ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είναι χαρά να παίρνεις τίτλους. Είμαι 20 χρονών και έχω πανηγυρίσει τέσσερα τρόπαια. Δεν είναι και μικρό πράγμα.

Για την αφιέρωση στον φροντιστή της ομάδας Σπύρο Μπλέτσα:

ΦΙΛΙΠΟΦ: Ο Σπύρος είναι η σημαία του Ολυμπιακού, είναι ο δικός μας άνθρωπος, αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε Ολυμπιακός στο βόλεϊ.

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Εγώ τον Σπύρο τον γνωρίζω από μικρό παιδί, Τον βοηθούσα κιόλας όταν ήμουν ball boy στον Ολυμπιακό και γι' αυτό είπα στα αποδυτήρια ότι αυτός έπρεπε να μου αφιερώσει την κούπα. Είναι η σειρά μου να του φέρω τίτλους. Είναι απίστευτος φροντιστής χωρίς αυτόν δεν ξέραμε τι θα κάναμε.

Για τον Δημήτρη Καζάζη:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Είναι καλός προπονητής, κάθε προπονητής είναι ξεχωριστός με προτερήματα κι ελαττώματα. Μου δείχνει εμπιστοσύνη χωρίς φόβο κι εγώ κάνω ότι μπορώ να τον δικαιώσω. Είναι δίκαιος και έχει περάσει δύσκολες στιγμές.

ΦΙΛΙΠΟΦ: Παίρνει το 100% από τον καθένα, έχει βρει το κουμπί του καθενός.Ηταν πασαδόρος και εμένα με βοηθάει πολύ. Με συμβουλεύει συνεχώς. Κι εμένα και τον Μαρούλη, με τον οποίο έχουμε μια άψογη συνεργασία.

Για τους προσωπικούς στόχους τους:

ΦΙΛΙΠΟΦ: Θέλω να δείξω στον κόσμο την αξία μου. Κάποιοι λένε πως έπαιξα μόνο μία χρονιά κι εγώ θέλω να δείξω πως θα έχω συνέχεια. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχω πετύχει όσα θέλω.

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Εμένα μ' αρέσει να υπάρχει ανταγωνισμός, καλός ανταγωνισμός γιατί σε άλλες ομάδες ίσως να μην είναι καλός. Παλεύουμε όλοι μας και ο καλύτερος παίζει. Μ' αρέσει που ξεκινώ βασικός και ο προπονητής μου αισθάνεται σίγουρος. Κι όταν χρειάστηκε βοήθησα την ομάδα. Η ομάδα έχει DNA νίκης.

Για τον Κώστα Χριστοφιδέλη:

ΦΙΛΙΠΟΦ: Ο Κώστας είναι ένας παίκτης μεγάλης κλάσης και βοηθάει παντού. Είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη στην υποδοχή. Μας δίνει ηρεμία.

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Είναι σταθερός κι ακόμη στην μέτρια μέρα ξέρει πως θα χειριστεί την κάθε περίπτωση. Είναι μεγάλος παίκτης και μαθαίνω από αυτόν. Θέλω να του μοιάσω. Η απουσία του λόγω τραυματισμού σίγουρα μας επηρέασε αν και πλέον είναι παρελθόν η κοιλιά δεν θέλουμε να την σκεφτόμαστε.

Για τον επερχόμενο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παμβοχαϊκό:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Μου αρέσει που χάσαμε (σ.σ. στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος) γιατί πρέπει τώρα να φανούμε πιο δυνατοί και να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό. Να δείξουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός.

ΦΙΛΙΠΟΦ: Δεν είναι ρεβάνς γιατί είναι άλλοι τίτλοι. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε και θα το νικήσουμε.

Για τον Νίκο Σαμαρά:

ΦΙΛΙΠΟΦ: Όταν έπαιζε αυτό το βίντεο δεν το πίστευα. Ό,τι και να πω είναι λίγο γιατί πολλά παιδιά παίξαμε βόλεϊ λόγω του Νίκου. Είχε κόντρες αγωνιστικά με τον πατέρα μου κι εγώ μ' αυτές μεγάλωσα.

ΚΟΚΙΝΑΚΗΣ: Άρχισα να τον βλέπω όταν άλλοι αθλητές σχολίαζαν την αξία του, το κορμί του τα σερβίς του. Έβλεπα στο ίντερνετ βιντεάκια του. Δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω αλλά κατάλαβα πόσο σημαντικός ήταν για το βόλεϊ.

Για τη διοργάνωση του Λιγκ Καπ:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Ήταν πολύ ωραία η σκηνή με τα παιδιά που μπήκαμε μαζί στο γήπεδο. Τα παιδάκια αυτά θα ξεκινήσουμε βόλεϊ μετά από αυτό, είμαι σίγουρος. Μέσα σ' ένα χρόνο, από το ένα Λιγκ Καπ στο άλλο, έγιναν μεγάλες βελτιώσεις και αξίζουν συγχαρητήρια.

Για την διοίκηση του Ολυμπιακού:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Αισθανόμαστε μεγαλύτερη ασφάλεια, όσο περνάει ο καιρός διορθώνονται πράγματα κι ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλύτερα. Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πολύ και με τίτλους ελπίζουμε ν' ανταποδώσουμε.

ΦΙΛΙΠΟΦ: Ήταν ωραίο που πανηγυρίσαμε μαζί με τον κόσμο που μας έχει βοηθήσει πολύ. Μας στηρίζει η Θύρα 7, μας ενισχύει οικονομικά και πλέον με την βοήθεια της διοίκησης σκεφτόμαστε μόνο το βόλεϊ. Ο πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης τρέχει όλα τα θέματα και μας στηρίζει.

Για την εκδήλωση της Forthnet στην Κόρινθο:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Είναι σημαντικό να ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αρέσει σε όλους. Ο κόσμος προσελκύεται στο βόλεϊ και τέτοιες εκδηλώσεις όπως αυτή της Forthnet πρέπει να συνεχίζονται.

ΦΙΛΙΠΟΦ: Έχω αποκτήσει καλή σχέση με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ήρθα από τον Παναθηναϊκό και ο κόσμος με αγάπησε και με στήριξε. Δεν θέλω να μιλάω όμως για τον Παναθηναϊκό. Στον Ολυμπιακό πήραμε τίτλους και έχω καλή σχέση με οπαδούς.

Για τους φετινούς τίτλους:

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Πιστεύουμε στην ομάδα και τους εαυτούς μας και μπορούμε να φέρουμε κι άλλες κούπες.

ΦΙΛΙΠΟΦ: Θέλουμε να πάρουμε κι άλλες κούπες. Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε... μισή κούπα. Το όνειρο μου είναι να παίξω με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Για την παραμονή τους στον Ολυμπιακό:

ΦΙΛΙΠΟΦ: Έχουμε χρόνο μπροστά μας, να πάρουμε πρώτα τα δύο τρόπαια και μετά θα μιλήσουμε. Το συμβόλαιο μου τελειώνει αλλά θέλω να μείνω.

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Έχω ενάμιση χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό κι όταν φτάσουμε με πολλά τρόπαια στο τέλος θα το συζητήσουμε σε μια άλλη εκπομπή.

Για την Εθνική ομάδα:

ΦΙΛΙΠΟΦ: Το μέλλον περνάει και γίνεται παρών. Δεν έχουν γίνει ακόμη οι κλήσεις, αλλά αν μαζευτούμε όλοι έχουμε ελπίδες για κάτι καλό.

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Παίξαμε ωραία ματς με τον κόσμο στα Τρίκαλα και οι νίκες και περάσαμε. προσπαθώ πάντα να βοηθώ και να πετύχει η Εθνική πράγματα κι ελπίζουμε και στην πρόκριση. Σκοπός είναι να νικήσουμε μεγάλες ομάδες και χώρες με παράδοση όπως κάναμε και με την Παίδων.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ