2013-03-05 23:38:09
Φωτογραφία για Samsung: Τεχνολογία ανίχνευσης ματιών στο Galaxy S4
Έχουμε ακούσει πολλές φήμες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή το σχεδιασμό της αναμενόμενης ναυαρχίδας της Samsung, που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, όμως αυτή τη φορά μία ανώνυμη πηγή αναφέρει ένα ιδιαίτερα «ξεχωριστό» χαρακτηριστικό που θα φέρει η συγκεκριμένη συσκευή. Σύμφωνα, λοιπόν, με υπάλληλο της εταιρείας ο οποίος έχει δοκιμάσει το Galaxy S4, το κινητό θα παρακολουθεί την κίνηση των ματιών και θα μετακινεί, αναλόγως, το κείμενο που διαβάζει ο χρήστης. Το συγκεκριμένο άτομο δεν εξήγησε πως ακριβώς θα λειτουργεί αυτή η τεχνολογία, ούτε αν θα αφορά μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές, όμως φαίνεται ότι η συσκευή θα αναγνωρίζει πότε τα μάτια φτάνουν στο τέλος μίας σελίδας και είτε θα την αλλάζουν, είτε θα μετακινούν το κείμενο αναλόγως.

Μία τέτοια φήμη θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως «υπερβολική» για τα σημερινά δεδομένα, όμως έρχεται σε απόλυτη συνέπεια με το γεγονός ότι η Samsung έχει ήδη καταχωρήσει αίτημα για την εμπορική ονομασία «Samsung Eye Scroll»
. Η περιγραφή του εν λόγω αιτήματος δε δίνει ιδιαίτερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργία του χαρακτηριστικού αυτού, όμως ταυτίζεται απόλυτα με τα λεγόμενα του συγκεκριμένου υπαλλήλου: «Λογισμικό υπολογιστή που διαθέτει το χαρακτηριστικό να καταλαβαίνει τις κινήσεις των ματιών και να μετακινεί εικόνες σε κινητές συσκευές, δηλαδή, κινητά τηλέφωνα.» Μία αντίστοιχη πατέντα έχει ήδη αιτηθεί και η Google, εδώ και ένα χρόνο, υπό την ονομασία «Μέθοδος ελέγχου αντικειμένων μέσω της κίνησης των ματιών για ηλεκτρονικές συσκευές». Σύμφωνα με την περιγραφή της, η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί κάποιον αισθητήρα τύπου CMOS ή CCD για να εντοπίζει την κίνηση των ματιών ώστε ο χρήστης να ελέγχει το περιεχόμενο της οθόνης χωρίς άμεση επαφή. Όπως φαίνεται, λοιπόν, ακόμα κι αν δε δούμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο Galaxy S4, η Samsung εργάζεται σε αυτήν τη τεχνολογία που, σε κάθε περίπτωση, είναι ικανή να κεντρίσει τα... βλέμματα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ