2013-03-05 23:13:05
Φωτογραφία για Ρημάζει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Μυτιλήνης
Χαρακτηριστική περίπτωση δημόσιας επένδυσης που στην πορεία και παρά το κόστος της απαξιώθηκε, αποτελεί... το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του πρώην Δήμου Μυτιλήνης, που εδώ και δύο χρόνια ρημάζει εγκαταλελειμμένο και λεηλατούμενο, χωρίς να εκπληρώνει πια το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε. Ή, επειδή ο Δήμος αδυνατεί να βρει τρόπο να προσλάβει προσωπικό για να υποστηρίξει τη λειτουργία του Πάρκου, η υποδομή για την οποία διατέθηκαν 163 εκατ. δραχμές (όπως μαρτυρεί η κατεστραμμένη πινακίδα του έργου), δηλαδή κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ, χορταριάζει προκαλώντας αυθόρμητα το θυμό κάθε δημότη. 

Που δικαιολογημένα αντιδρά όταν ξέρει πως, ενώ δαπανήθηκε ζεστό χρήμα για να εκπαιδευτούν τα παιδιά του στην κυκλοφοριακή αγωγή, το μάθημα δε γίνεται πλέον στη Λέσβο.

Απ’ το 1999 η Μυτιλήνη είχε ενταχθεί σε ένα δίκτυο μεγάλων πόλεων σε όλη τη χώρα στις οποίες το τότε Υπουργείο Μεταφορών θα χρηματοδοτούσε την κατασκευή πρότυπων πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής
. Τελικά, μετά από πολλές διαδικαστικές περιπέτειες, το Πάρκο στήθηκε σε οικόπεδο του Δήμου Μυτιλήνης, στον Καρά Τεπέ, ακριβώς δίπλα απ’ τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Εκεί που επρόκειτο, στην απέναντι πλευρά, να κατασκευαστεί και το νέο Κολυμβητήριο της πόλης. Τα εγκαίνια του έργου έγιναν τον Ιούλιο του 2006, αλλά σε πλήρη λειτουργία, με επισκέψεις σχολείων σε τακτική βάση, το Πάρκο τέθηκε - μετά και από συμπληρωματικά έργα που έγιναν - δυο χρόνια μετά, όταν υπήρξε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και την Τροχαία Μυτιλήνης.

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Is the Grillo bug catching?
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Is the Grillo bug catching?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ