2013-03-05 23:07:05
Φωτογραφία για Φωτιά η βενζίνη για τους Κρητικούς
Με τους μισθούς να μειώνονται και την ανεργία να έχει σκαρφαλώσει στο 26%, η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να βρίσκεται στα ύψη.

Και μπορεί ο μέσος εργαζόμενος να βγάζει με δυσκολία τα προς το ζην με τον ελάχιστο μισθό που του έχει απομείνει, στη Κρήτη ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να πωλείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα από 1,83 μέχρι και 1,89(!) με τους καταναλωτές να σκέφτονται για το αν θα χρησιμοποιήσουν το όχημα τους ή αν θα ... περπατήσουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να θυμηθούν από πότε έχουν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους ενώ κάποιοι άλλοι πηγαίνουν στα πρατήρια και ζητούν να τους βάλουν βενζίνη αξίας 4 και 5 ευρώ, ποσότητα που παραπέμπει σε μοτοσικλέτες και όχι αυτοκίνητα, αφού είναι αρκετό να σκεφτεί κανείς ότι με τη βενζίνη στο 1,89 ευρώ το λίτρο, ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο χρειάζεται τουλάχιστον 70-80 ευρώ για να γεμίσει.


Δεν φταίνε οι πρατηριούχοι για τις τιμές

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Βενζινοπωλών Χαράλαμπο Μαυράκη, οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να ελέγξουν τις τιμές με τις οποίες πουλάνε κι αυτό γιατί στην Ελλάδα υπάρχει μία μονοπωλιακή κατάσταση από δύο πετρελαϊκούς ομίλους που ελέγχουν τα καύσιμα και τις τιμές τους. Έτσι αν ένα βενζινάδικο πουλάει τη βενζίνη πολύ ακριβά είναι γιατί η εταιρεία που συνεργάζεται με το εκάστοτε πρατήριο πουλάει και εκείνη με τη σειρά της πολύ ακριβά. Για να πουλήσει όμως φθηνά κάποιος πρατηριούχος πρέπει να ρισκάρει σύμφωνα με τον κ. Μαυράκη αφού για να συμβεί αυτό πρέπει να νοθεύσει τη βενζίνη.

Το τελικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι ένα τόσο αναγκαίο προϊόν όπως η βενζίνη, φτάνει στον καταναλωτή σε άπιαστες τιμές, αφού θα πρέπει να βάλει πολύ βαθειά το χέρι στη τσέπη την ώρα που οι πρατηριούχοι πετάνε το μπαλάκι στα διυλιστήρια για το ύψος των τιμών.

prismanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ