2013-03-05 21:15:06
Φωτογραφία για «Έβγαλε λαβράκι» ο Αχαιός βουλευτής Καραθανασόπουλος – Ήθελαν στα 600 ευρώ το ακατάσχετο όριο του μισθού!
Σάλο προκάλεσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από την οποία αποκαλύπτεται ότι στις αρχικές προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ήταν η μείωση στα 600 ευρώ, από τα 1.000, του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη να δηλώνει ότι «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου».

Αναλυτικά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος επικαλέστηκε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία συνοδεύει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και είχε προφανώς συνταχθεί με βάση την αρχική μορφή του νομοσχεδίου, και στην οποία ρητά αναφέρεται ότι : «μειώνεται σε 600 ευρώ από 1.000 ευρώ που ισχύει, το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο».


Ο κ. Καραθανασόπουλος εξαπέλυσε βολές κατά την κυβέρνησης κατηγορώντας το οικονομικό επιτελείο ότι επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να μειώσει και άλλο το ακατάσχετο όριο, ενώ την ίδια ώρα επισήμως το διαψεύδει.

Εξηγήσεις για το θέμα ζήτησαν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Ο υφυπουργός Οικονομικών πάντως κ. Γ. Μαυραγάνης διαβεβαίωσε ότι «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου του ακατάσχετου ποσού». Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Αντ. Μπέζας, από την πλευρά του, κάλεσε τον υφυπουργό να λύσει το ζήτημα που έχει προκύψει με την διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στην έκθεση του ΓΛΚ και της διάταξης του νομοσχεδίου.

Πηγή: real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ