2013-03-05 19:31:03
Φωτογραφία για Τρίτοι πανευρωπαϊκά στο προσδόκιμο υγιούς ζωής οι Έλληνες
Τρίτοι σε προσδόκιμο υγιούς ζωής στην Ευρώπη εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, καθώς ζουν... χωρίς προβλήματα 4,5 χρόνια περισσότερα από τον μέσο Ευρωπαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ελληνίδες που γεννήθηκαν το 2011 θεωρείται ότι δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας μέχρι τα 67 έτη τους.

Καλύτερες επιδόσεις έχουν μόνο οι Μαλτέζες με 70,0 έτη και η Σουηδέζες με 70,2 έτη.

Οι Έλληνες που γεννήθηκαν το 2011 θα ζήσουν χωρίς προβλήματα ως τα 66,4 έτη, με καλύτερες επιδόσεις να εμφανίζουν μόνο οιΣουηδοί με 71,1 έτη και τους Μαλτέζους με 70,3 έτη.

Παρά το γεγονός ότι το γερμανικό σύστημα υγείας είναι πολύ καλύτερο του δικού μας, οι Έλληνες ζουν υγιώς οκτώ και πλέον έτη από τους Γερμανούς.

Οι διαφορές της Ελλάδας της κρίσης σε σχέση με την Γερμανία της ανάπτυξης είναι εντυπωσιακή, καθώς οι Γερμανίδες αναμένουν σήμερα 8,2 έτη λιγότερα χωρίς προβλήματα υγείας (58,7) ενώ οι Γερμανοί 8,5 χρόνια λιγότερα (57,9). Στις χαμηλότερες θέσεις ως προς το προσδόκιμο υγιούς ζωής βρίσκονται η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις των Ελλήνων όσον αφορά τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα δεν καταγράφονται στους συμπατριώτες μας στην ηλικία των 50 και των 65 αντίστοιχα, γεγονός δηλωτικό της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ