2013-03-05 18:43:17
Φωτογραφία για Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Γιώργου Κολοκυθά
Πλήθος κόσμου συνόδευσε το Γιώργο Κολοκυθά το μεσημέρι της Τρίτης (5/3) στην τελευταία του κατοικία. Όλες οι γενιές του ελληνικού μπάσκετ είπαν το ύστατο χαίρε σε μια από τις πιο μεγάλες μορφές του αθλήματος που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 68 ετών. Το χειροκρότημα, η συγκίνηση των παλαιών συμπαικτών και αντιπάλων, αλλά και η παρουσία των εν ενεργεία διεθνών.

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Κολοκυθά ειπώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Α' νεκροταφείο από πλήθος κόσμου. Η οικογένεια του εκλιπόντα, η σύζυγός του Άσπα, ο γιος του Χρύσανδρος και η κόρη του Αγγελίνα και η οικογένεια του μπάσκετ, αποχαιρέτησαν τον θρυλικό "μύτο", που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών το Σάββατο, ενώ μια μέρα πριν έκανε τα γνωστά χωρατά του στα Γραφεία της Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Παίκτες, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, δημοσιογράφοι και σύσσωμη η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ, με τον πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο να μη συγκρατεί τα δάκρυά του, για τον χαμό ενός έξοχου ανθρώπου που έζησε τη ζωή με το μεδούλι, πάντα χαμογελαστός, πάντα μπον-βιβέρ και πάντα χιουμορίστας.


Η πολιτική ηγεσία, που εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν μεγάλος θαυμαστής του "κούκλου" (αλλά και ποιος δεν ήταν) και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκο, που για πολλά χρόνια ήταν νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έδωσε το παρών. Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε στεφάνι, τιμώντας τη μνήμη ενός από τους πιο σπουδαίους αθλητές, που έβγαλε ποτέ το ελληνικό μπάσκετ.

Ενός παίκτη που όπως έλεγε ο πρώην συμπαίκτης του και άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κώστας Πολίτης "είχε μια ανεπανάληπτη επαφή με το καλάθι" και γι αυτό "όταν οι άλλοι μου ζητούσαν μια πάσα, εγώ έψαχνα να βρω πρώτα αυτόν".

Ο Σπόρτιγκ, η πρώτη του ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 1960 σε ηλικία μόλις 17 ετών και ο Παναθηναϊκός, ο σύλλογος με τον οποίο κατέκτησε 4 πρωταθλήματος, έδωσαν επίσης το παρών. Ήταν εκεί ο Παύλος Σταμέλος, μια ακόμη μεγάλη μορφή του πατησιώτικου συλλόγου, που καμάρωνε ακόμη για τον Κολοκυθά, αλλά και ο ίδιος ο εκλιπών δεν ξέχασε ποτέ, όπως έλεγε ο Βασίλης Σακκόπουλος για τις κατά καιρούς βοήθειες που έδινε σε παλιούς φίλους.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος από το "πράσινο" μπάσκετ ήταν εκεί , ο Βασίλης Κωνσταντίνου εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟ (αλλά και με θητεία στο μπάσκετ, καθώς έπαιζε πλέι-μέικερ στο Μαρούσι), ο Τάσος Στεφάνου, ο κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης , ο πρώην βοηθός προπονητή Δημήτρης Ιτούδης, αλλά και οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής.

Οι διεθνείς του Ολυμπιακού, επίσης, έδωσαν το παρών στην κηδεία: Σπανούλης, Πρίντεζης, Μαυροειδής, Σλούκας, Μάντζαρης, ο πρώην συμπαίκτης τους Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Χρήστο Σταυρόπουλο. Εκεί και ο Γιάννης Μπουρούσης, που πήρε ειδική άδεια από την Αρμάνι Μιλάνο για να παραβρεθεί στο τελευταίο αντίο σε ένα άνθρωπο που αγαπούσε ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, θεωρώντας ότι αυτή η γενιά του μπάσκετ είναι μια από τις πιο μεγάλες που έβγαλε ποτέ το σπορ στην Ελλάδα!

Αλλά το πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας ήταν τόπος συνάντησης της γενιάς του Κολοκυθά. Των παικτών, δηλαδή, που είτε είχε συμπαίκτες, είτε αντιπάλους. "Γνώρισε ο κόσμος τα άσπρα μαλλιά" που λέει και το τραγούδι.

Ο Παύλος Σταμέλος, ο Κώστας Πολίτης, ο Στέλιος Βασιλειάδης, ο Μάκης Κατσαφάδος, ο Αλέκος Κοντοβουνήσιος, ο Κώστας Μπογατσιώτης, ο Ανδρέας Παπαντωνίου, ο Αντώνης Λάνθιμος, ο Άρης Ραφτόπουλος, ο Κίμωνας Κοκορόγιαννης, ορισμένοι από τους παλιούς "συναγωνιστές". Εκεί και η ελληνική διαιτησία, με τον Κώστα Ρήγα και τον Κώστα Δήμου, αλλά και τους Στέλιο Συμεωνίδη, Νίκο Ζαβλανό, Κώστα Κορομηλά.

Ο γγ της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης με φωνή που έτρεμε αποχαιρέτησε τον "μύτο" με δυο λόγια από το μικρόφωνο, την ώρα που όσοι τον έζησαν στα Γραφεία της ΕΟΚ και στις Εθνικές Ομάδες, ήταν δύσκολο να κρύψουν την συγκίνησή τους. Καθώς το φέρετρο έβγαινε από τον Ιερό Ναό για να πάει στην τελευταία κατοικία του αποθανόντα, ένα ύστατο χειροκρότημα από όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην κηδεία ήταν ο ύστατος χαιρετισμός.

Από ψηλά ο Γιώργος, άναβε ένα πούρο και χαμογελούσε κάτω από τα μουστάκια του, λέγοντας ένα από τα γνωστά ανέκδοτά του Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήλινγκ σώματος με μέντα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήλινγκ σώματος με μέντα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ