2013-03-05 13:49:31
Φωτογραφία για Η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να είναι τυφλή!
Την περασμένη εβδομάδα η ποινή των ισοβίων στον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ξάφνιασε το πανελλήνιο.

Τη Δευτέρα ήταν η σειρά του Άκη Τσοχατζόπουλου να νοιώσει τη σπάθη της Δικαιοσύνης. Για τις παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης οχτώ ετών, δήμευση του περίφημου ακινήτου κάτω από την Ακρόπολη και πρόστιμο 500.000.Η ποινή είναι όντως  αυστηρή και συνάμα  δηλωτική των  διαθέσεων της Δικαιοσύνης για αντίστοιχα αδικήματα άλλων δημοσίων προσώπων.

Την ίδια μέρα, επίσης, οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης άσκησαν διώξεις στους αδελφούς Ψωμιάδη για τις μεθόδους κατάτμησης των έργων της νομαρχίας  που είχαν εφεύρει - για τα περίφημα «45άρια» - προκειμένου να αποφεύγουν τους διαγωνισμούς και να διαμοιράζουν τις εργολαβίες σε φίλιες δυνάμεις.

Πολλοί έσπευσαν ελαφρά τη καρδία να χαρακτηρίσουν τις ποινές και να αποδώσουν στις  δικαστικές αρχές εμπάθεια ή άλλα κίνητρα.


Ωστόσο ξεχνούν οι περισσότεροι  το φορτίο της περιόδου, παραγνωρίζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το κρισιμότερο δεν αξιολογούν πράξεις και επιλογές που επί χρόνια διαμόρφωσαν αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε ως διαφθορά των δημοσίων προσώπων, η οποία παρέμεινε στο απυρόβλητο, παρ'ότι γνωστή στο πανελλήνιο.

Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο παρά  να επιβεβαιώσει  ότι είναι τυφλή και ότι απέναντι στο νόμο όλοι, πλούσιοι ή φτωχοί, διάσημοι ή άσημοι, είναι ίσοι. Μόνο έτσι θα παίξει το ρόλο της και θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει, ειδικά σε τούτη την τόσο ιδιαίτερη για τη χώρα περίοδο.  

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ