2013-03-05 13:49:02
Φωτογραφία για ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Κάθε μήνα η υποβολή και η διόρθωση των Περιοδικών Δηλώσεων
Σε μηνιαία βάση θα ελέγχονται και θα διορθώνονται οι Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις που υποβάλλουν ανά μήνα, από την 1/1/2013, οι επιχειρήσεις στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Οπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ καθιερώνεται νέα διαδικασία online ελέγχων που θα εντοπίζουν τα λάθη «δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να αποκαθιστούν τυχόν λανθασμένες εγγραφές που έχουν κάνει».

Η καταληκτική ημερομηνία διόρθωσης λαθών και υποβολής εκ νέου ορθής ΑΠΔ ορίζεται η 15η ημερολογιακή μέρα του επόμενου της υποβολής μήνα.

Μέσω της διαδικασίας αυτής το ΙΚΑ επιδιώκει να μηδενίσει τον χρόνο διασταύρωσης των στοιχείων απασχόλησης και ασφάλισης και να αποκλείσει μεθοδεύσεις φαλκίδευσης του συστήματος είσπραξης των τρεχουσών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών από παραβατικές μεθοδεύσεις (π.χ. δήλωση μικρότερου αριθμού ημερών ασφάλισης, καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων κ.ά.).

Σημειώνεται ότι οι ΑΠΔ υποβάλλονται μέσω διαδικτύου από την 1η έως την τελευταία ημέρα του μήνα που έπεται του ημερολογιακού μήνα απασχόλησης, ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου του εργοδότη.

Ειδικά για τους πρώτους μήνες (Ιανουάριο και Φεβρουάριο) οι ΑΠΔ πρέπει να υποβληθούν για μεν τον Ιανουάριο έως τις 19 Μαρτίου για δε τον Φεβρουάριο από τις 20 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής Ρ. Σπυρόπουλος.
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τουρκικό win win για την ΑΟΖ...!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τουρκικό win win για την ΑΟΖ...!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ