2013-03-05 08:01:54
Φωτογραφία για Τίμησαν τη «Ματωμένη Κυριακή»
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν παρέλασε την Κυριακή με μαύρους ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων στη Σέλμα της Αλαμπάμα για να τιμήσει τη... «Ματωμένη Κυριακή» (Bloody Sunday), την ημέρα που σε αυτή την πόλη η αστυνομία διέλυσε βίαια διαδηλωτές πριν από 48 χρόνια.

Το 1965, η αστυνομία πήρε εντολή να διαλύσει βίαια την πορεία διαμαρτυρίας, με την οποία υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των μαύρων, ζητούσαν την υιοθέτηση ενός εκλογικού νόμου που να απαγορεύει τις φυλετικές διακρίσεις στην ψηφοφορία.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος είπε ότι είχε επηρεαστεί από τις τηλεοπτικές εικόνες που έδειχναν την άγριο ξυλοδαρμό των ειρηνικών διαδηλωτών από την αστυνομία. Αυτές οι εικόνες έδειξαν άμεσα «το μίσος, τη βία και τις διακρίσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν σε μεγάλα τμήματα της χώρας», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η ετήσια εκδήλωση μνήμης στη Σέλμα έλαβαν ιδιαίτερη σημασία εφέτος, λόγω των ανησυχιών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα σχετικά με τα επιτεύγματα του αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ