2013-03-05 05:36:03
Φωτογραφία για Στις 29 Σεπτεμβρίου οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία
Για την 29η Σεπτεμβρίου ορίστηκε τελικά η ημερομηνία των επόμενων βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό.

Σε αυτές τις εθνικές εκλογές θα κληθούν στις κάλπες 6,3 εκατομμύρια Αυστριακοί ψηφοφόροι για να αναδείξουν τα 183 μέλη της Κάτω Βουλής (Εθνικό Συμβούλιο) για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς από τις εκλογές του 2008 ισχύει πλέον πενταετής (και όχι τετραετής) θητεία της.

Σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση σε περίπτωση εθνικών εκλογών, οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν θα συγκέντρωναν ποσοστό 27%, ( από 29,3% το 2008), ενώ στη δεύτερη θέση θα βρισκόταν το συγκυβερνών Λαϊκό Κόμμα του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, με ένα 25% (από 26%).

Τρίτο, με σαφώς βελτιωμένη επίδοση από το 17,5% του 2008, εμφανίζεται το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, υπό τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, με ποσοστό 22%, ενώ και οι Πράσινοι έχουν άνοδο με 13% (από 10,4%).


Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει στη δημοσκόπηση το νεοϊδρυθέν, το περασμένο φθινόπωρο κόμμα «Ομάδα Στρόναχ», του δισεκατομμυριούχου Αυστριακού-Καναδού επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ, με ποσοστό 9% και ακολουθεί ο ακροδεξιός Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, με μόλις 2%, από 10,7%, το οποίο οφειλόταν βέβαια στο γεγονός, ότι στον τότε προεκλογικό αγώνα είχε ηγηθεί, λίγο πριν τον τραγικό θάνατό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο δημοφιλής Γιεργκ Χάιντερ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ