2013-03-05 00:13:03
Φωτογραφία για Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την Τετάρτη, δεν συνιστά κάτι το καινοφανές, επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και αποδίδουν την έκταση που έχει πάρει το όλο θέμα στον Τύπο, στην... «ανησυχία του Αντώνη Σαμαρά» για την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εν λόγω εκδήλωση. Για μία ακόμη φορά, επίσης, γίνεται λόγος για ακροδεξιά μετάλλαξη της Ν.Δ. υπό την ηγεσία Σαμαρά, μακριά από τη μεταπολιτευτική Καραμανλική της ταυτότητα.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του ιδρυτή της Ν.Δ., δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλούνται οι ίδιες πηγές, «έκανε τα πάντα για την αποτρέψει ή/και να την υποβαθμίσει».

Όπως εκτιμούν, αυτό που ενοχλεί τον κ. Σαμαρά, είναι οι επισημάνσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσδίδουν στη Ν.Δ., απέχουν πολύ από τη φυσιογνωμία που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της, καθώς και οι διαφωνίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. γι αυτή την «ιδεολογική μετάλλαξη».


Σημειώνουν εξάλλου, ότι η συμμετοχή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε εκδήλωση επιστημονικού ιδρύματος άλλου κόμματος δεν συνιστά κάτι το καινοφανές, δεδομένου ότι «ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους». «Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως ο Κ. Καραμανλής», ο οποίος όπως υπογραμμίζεται, «αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών», χωρίς αυτό όμως, «να αλλάζει το γεγονός ότι η Αριστερά ιστορικά βρέθηκε απέναντί του με διαφορετικές προτάσεις και θέσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζουν στην Κουμουνδούρου, προσέρχεται στην εν λόγω εκδήλωση με τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς για την ανάγκη μιας πολιτικής «στον αντίποδα του αποδεδειγμένα αποτυχημένου μνημονίου», με απόψεις που συγκροτούν τον μόνο ρεαλιστικό εναλλακτικό, δημοκρατικό δρόμο, οι οποίες απευθύνονται ακόμη και σε πολίτες που μέχρι σήμερα επιλέγουν να εκπροσωπούνται πολιτικά από τη Ν.Δ.. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ