2013-03-02 02:18:03
Φωτογραφία για «Θα ανέβουμε ως ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά μαζί με τη χώρα»
Εθνικό πολιτικό γεγονός, και όχι κομματικό, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τις εργασίες του.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, ότι σήμερα που αρχίζει το συνέδριο, η κοινωνία, ο λαός, ο πολίτης είναι εδώ παρών, με τις αγωνίες και τις προτεραιότητές του, σε αυτόν απευθυνόμαστε, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου άλλα και σε άλλα κορυφαία στελέχη που έγραψαν την δική τους ιστορία και δεν είναι πια στη ζωή. «Είναι “εδώ μαζί μας” ο ιδρυτής του κόμματος o Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Αντώνης Τρίτσης, ο Αναστάσιος Πεπονής».

Αναφερόμενος στην σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι ο ανασχηματισμός, ως να ήμασταν σε άλλες εποχές. «Το ερώτημα είναι αν αυτή η στρατηγική όπως την πληρώσαμε με το αίμα μας, σε ποιον εμπιστευόμαστε την διαχείρισή της;», διερωτήθηκε απαντώντας πως όσοι μιλούν για γενικώς «δεξιά στρατηγική» που πρέπει να τη διαχειριστεί η δεξιά, είναι ανιστόρητοι.


«Θέλει κανείς την πτώση της κυβέρνησης;», είπε, αρνούμενος όμως να παραιτηθεί της διεκδίκησης για την πολιτική ηγεμονία που όπως είπε ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε λοιπόν σταθερότητα, με εγγυητή το ΠΑΣΟΚ, θεσμικές αλλαγές, δημοσιονομικές αλλαγές (αφού ο προϋπολογισμός πρέπει να εκτελεστεί), διοικητικές προϋποθέσεις με σοβαρή αναδιοργάνωση και όχι συζήτηση για απολύσεις, αναπτυξιακές αλλαγές όχι μόνο εξωτερικές αλλά και εσωτερικές, προϋποθέσεις κοινωνικής συνοχής, με εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης. «Πρέπει η χώρα να κινηθεί με την μέθοδο της ολυμπιακής προετοιμασίας», επέμεινε, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αισιόδοξη πολιτική Ελλάδα.

Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα νέο ΠΑΣΟΚ «ένα άλλο κόμμα θεσμικό, δημοκρατικό με απόψεις, ρεύματα , τάσεις, όχι όμως ομαδοποιήσεις, παρέες και παλιούς μηχανισμούς» όπως είπε και τόνισε «συλλογικό και όχι αρχηγικό και κληρονομικό με σεβασμό σε κάθε μέλος».

«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη συγκρότηση της μεγάλης πλειοψηφικής Κεντροαριστεράς», είπε, προτείνοντας την κοινή εκλογική κάθοδο, ώστε η Κεντροαριστερά να έχει την ανταπόκριση που της αξίζει, είπε, αποδίδοντας ευθύνη σε όσους δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν αντιλαμβάνεται τον ΣΥΡΙΖΑ ως μέρος της Κεντροαριστεράς. Κήρυξε άλλωστε την ύπαρξη μετώπου με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας όμως τις πόρτες για επιστροφή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν συγκυριακά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ρίχνοντας γέφυρες προς τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε μέτωπο πλήρους διαφωνίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά απευθυνόμαστε στην εκλογική του βάση του Μαΐου και του Ιουνίου που θεωρούμε ότι ανήκει στην δική μας κοινωνική βάση και αντίληψη. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους μας και τους καλούμε πίσω στην δική μας παράταξη, στην παράταξη της Κεντροαριστεράς».

Από την έναρξη του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου απουσίαζαν ο Κώστα Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις λεγόμενες «ηχηρές» απουσίες. «Κάποιοι μίλησαν για ηχηρές απουσίες από το Συνέδριο. Στο Συνέδριο υπάρχει η ηχηρή παρουσία είναι η δική σας και των ανθρώπων που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Όποιοι, όπως συνηθίζεται και στο παρελθόν, παρότι τιμήθηκαν από την παράταξη και κατέλαβαν πολύ σημαντικά και πολιτικά αξιώματα και κάνουν τώρα πλάγια βήματα εξόδου βρίσκονται στη διάθεση της κριτικής της παράταξης και της κοινωνίας», σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η δευτερολογία του προέδρου του Κινήματος και οι ψηφοφορίες, ενώ για την Κυριακή είναι προγραμματισμένες οι κάλπες εκλογής κεντρικού οργάνου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ