2013-03-01 12:42:22
Φωτογραφία για Δρακόντεια μέτρα και μαύρα πουκάμισα στη δίκη για το φονικό στο Ροτάσι
Με μαύρα πουκάμισα γέμισε σημερα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου όπου βρίσκονται ξανά πρόσωπο με πρόσωπο οι δυο οικογένειες από το Ροτάσι πέντε μήνες μετά το μακελειό που συγκλόνησε την Κρήτη. Στο σκαμνί του Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου... κάθονται οι δυο 17χρονοι πρωταγωνιστές του φονικού με την αιματηρή διένεξη μεταξύ δυο οικογενειών που έστειλε στο θάνατο έναν 17χρονο νεαρό και στο νοσοκομειο τρία ακόμη άτομα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ενώ αυτή την ώρα ενώπιον της έδρας καταθέτει ο πατέρας του άτυχου 17χρονου που έπεσε νεκρός από την συμπλοκή.

Το κτίριο του δικαστικού μεγάρου βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό υπό τον φόβο εντάσεων και διενέξεων μεταξύ των δυο οικογενειών αφού οι μνήμες απο την τραγωδία είναι ακόμα νωπές. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το κτίριο ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται και εντός του μεγάρου. Έξω από την αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη έχει τοποθετηθεί μαγνητική πύλη με τα μέτρα ασφαλείας να χαρακτηρίζονται δρακόντεια.


Ο 17χρονος βασικός κατηγορούμενος είχε ομολογήσει - όπως είχε γράψει από την αρχή το Prismanews.gr - ότι ήταν εκείνος που χτύπησε πισώπλατα τον άτυχο συγχωριανό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Παραδέχθηκε ότι έπραξε εκείνος το έγκλημα αναλαμβάνοντας έτσι πλήρως την ευθύνη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα, αφού φαίνεται ότι φέρει την ευθύνη και για το τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου με το μαχαίρι που κρατούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Ο 17χρονος νεαρός κρίθηκε προφυλακιστέος και εκτοτε κρατείται στις φυλακές της Αυλώνας.

Την ίδια στιγμή στο σκαμνί κάθεται και ο συνομιλικος του εξάδελφος του θύματος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο πατέρας, ο αδερφός και ο γαμπρός του 17χρονου βασικού κατηγορουμένου καθώς επίσης και ένας θείος του θύματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ