2013-03-01 11:06:27
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Συνεργάτης του πρωθυπουργού είναι συνεταίρος του Σόρος
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και σύμβουλος του Αν. Σαμαρά στο ΥΠΕΞ, συνεργάτης του Τζόρτζ Σόρος. Έκθετος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Υπέρμαχοι της σκληρής γραμμής απέναντι στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά είναι οι στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα την ώρα που τα περισσότερα στελέχη πρώτης γραμμής από τον πάλαι ποτέ ΣΥΝ εισηγούνται στον Πρόεδρο τη γραμμή της ήπιας αντιπολίτευσης. Γραμμή που απ' ότι φάνηκε δεν εισακούσθηκε από τον Α. Τσίπρα ο οποίος το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ανέβασε για μία ακόμη φορά τους τόνους. Βούτυρο στο ψωμί των υπέρμαχων της σκληρής γραμμής ήταν η καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια, με τα νεότερα στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως η Ζ. Κωνσταντοπούλου να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αν και η τελευταία προκλήθηκε εκ νέου από ανακοίνωση της ΝΔ για θέμα που αποδείχθηκε το λιγότερο κατασκευασμένο, η αντίδραση της ήταν πολύ σκληρή
. Συνεργάτης μάλιστα της κ. Κωνσταντοπούλου έλεγε στο "news.gr" ότι δεν θα μένει ανταπάντηση καμία "αθλιότητα" της ΝΔ. Κι επειδή στην Κουμουνδούρου δεν ξεχνούν και τον ρόλο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι παρέστη σε συνέδριο χρηματοδοτούμενο από τον γνωστό κερδοσκόπο Τζώρτζ Σόρο χθες το μέσω του διαδικτύου κυκλοφορούσε η είδηση ότι συνεργάτης επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ήταν συνέταιρος του Σόρος.

Πρόκειται για τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και σύμβουλο του Αν, Σαμαρά όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1990-91, Παναγιώτη Μίχαλο.

Μάλιστα ο κ. Μίχαλος, ο οποίος διορίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο ΥΠΕΞ συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κατάρ. Ο κ. Μίχαλος υπήρξε από το 2002 έως και το 2004 διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Επενδύσεων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη της Soros Real Estate Partners. Πρόκειται για την προσπάθεια του γνωστού κερδοσκόπου να μπει στην ελληνική αγορά την περίοδο προ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για το σκοπό αυτό είχε ιδρυθεί μια εταιρεία, η Hellenic Land (στο βιογραφικό του σημείωμα ο κ. Μίχαλος αναφέρει ότι ήταν διευθύνων σύμβουλος), στο Δ.Σ. της οποίας ο όμιλος του κ. Σόρος ο οποίος εκπροσωπούνταν από τους Ρίτσαρντ Μάλι και τον Μίλτο Καμπουρίδη. Η αδερφή του Μίλτου Καμπουρίδη νυμφεύθηκε το 2006 τον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη, όταν η κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Όλα τα παραπάνω λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ( το δημοσίευμα ανέβηκε στο left.gr το οποίο πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και το σχολίασε στο twitter ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Α. Τσίπρα, Ν. Παπάς) αποδεικνύουν ποιοι είναι εκείνοι που έχουν πραγματικά σχέσεις με διεθνείς κερδοσκόπους την ώρα μάλιστα που τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας ξεπουλιούνται έναντι πινακίου φακής.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ