2013-03-01 11:00:16
Φωτογραφία για Αγώνας Γεύσεων για 500 σεφ στη Θεσσαλονίκη
Με τη συμμετοχή 17 χώρων, πεντακοσίων διακεκριμένων σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σχολών μαγειρικής θα διεξαχθεί ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, στο πλαίσιο της 22ης DETROP, από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO – ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της World Association of Chefs Societies (WACS, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων). Οι ξένοι σεφ που θα συμμετέχουν προέρχονται από την Αυστρία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, Μογγολία, Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Γαλλία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν κ.α. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση των επαγγελματιών μαγείρων και αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας που κάνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μελών της, τον εμπλουτισμό της γευσιγνωσίας τους και γενικότερα την ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων στην Ελλάδα. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της ελληνικής γαστρονομίας ως σημαντικό τουριστικό προϊόν και στη δημιουργία πόλων έλξης νέων επισκεπτών και νέων πηγών πόρων για την οικονομία μας.


Ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης πλαισιώνεται με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, παρασκευή μπουγάτσας, παρουσίαση προϊόντων εκθετών, παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα. Στα πλαίσια αυτά, θα παρουσιαστεί επίσης στους επισκέπτες από το μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργο Πίττα, το «ελληνικό πρωινό».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΕΟΤ και του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ