2013-03-01 08:48:32
Φωτογραφία για Δημοπρατήθηκαν οι κόμβοι της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης
Θα καταργηθούν τα φανάρια και η περιφερειακή θα μετατραπεί απ' άκρη σε άκρη της σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Στη δημοπράτηση των κόμβων της περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Η εταιρία δημοσίευσε τη διακήρυξη για τη βελτίωση – αναβάθμιση της δυτικής περιφερειακής, από τον κόμβο της Μαιάνδρου μέχρι τον κόμβο με τη Συμμαχική Οδό. Ο διαγωνισμός του έργου, που έχει προϋπολογισμό περίπου 40 εκ. ευρώ και προβλεπόμενο χρόνο κατασκευής 24 μήνες, θα γίνει στις 9 Απριλίου.

Το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Μαιάνδου, με την υπογειοποίηση της περιφερειακής, και του ανισόπεδου κόμβου 3ης Σεπτεμβρίου, επί της οδού Βέμπου. Περιλαμβάνει επίσης δημιουργία νέων και αναδιαμόρφωση υφιστάμενων κλάδων εισόδου και εξόδου στην αρτηρία πριν την οδό Μοναστηρίου, άνω διάβαση και προσβάσεις στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, καθώς και εργασίες βελτίωσης σε όλο το μήκος του έργου (ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης κλπ).

Δεύτερη δημοπράτηση

Η δημοπράτηση αυτή αποτελεί τη δεύτερη, μέσα σε λίγους μήνες, με την οποία θα αντισοπεδοποιηθούν όλοι οι εναπομείναντες ισόπεδοι κόμβοι της περιφερειακής οδού, δίνοντας ανάσα σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, αφού θα καταργηθούν τα φανάρια και η περιφερειακή θα μετατραπεί απ' άκρη σε άκρη της σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Read more: http://www.seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ