2013-03-01 08:45:08
Φωτογραφία για Υπουργείο Παιδείας: Το ζήτημα των δύο σχολών ΑΤΕΙ Αιγίου θα επανεξεταστεί
Αχτίδα ελπίδας μοιάζει η διαβεβαίωση ενώπιον επιτροπής σπουδαστών των ΑΤΕΙ της χώρας, εκ μέρους υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας πως "Το ζήτημα των δύο σχολών ΑΤΕΙ στο Αίγιο θα επανεξεταστεί", την ώρα που ο αγώνας δρόμου της δημοτικής αρχής Αιγιαλείας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και ατέλειωτες πιέσεις, ώστε να αποτραπεί πλέον κατόπιν και της πολιτικής βούλησης...των ανωτέρων του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, το καταστροφικό σενάριο της μεταφοράς των δύο σχολών Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας από το Αίγιο.

Η διαβεβαίωση που μεταφέρθηκε στο filodimos.gr από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή και που δίνει τις ύστατες ελπίδες στο Αίγιο, ακούστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το κραταιό στέλεχος του Υπουργείου κ. Λασκαρίδη κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας σπουδαστικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες σπουδαστές, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι και φορείς των περιοχών που πλήττονται από το σχέδιο "Αθηνά" και από τη μεταφορά, τη συγχώνευση και την κατάργηση σχολών που προβλέπονται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.


Εκ μέρους των σπουδαστών όλων των σχολών ΑΤΕΙ που συμμετείχαν, μια επιτροπή ανέβηκε στο γραφείο του Υπουργού και συνομίλησε με τον κ. Λασκαρίδη, ο οποίος και κατέγραψε τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται πως οι περίπου 70 φοιτητές από το ΑΤΕΙ Αιγίου μεταφέρθηκαν με δωρεάν πούλμαν στην Αθήνα. Τους συνόδευαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Βαρδάλος, ο πολιτευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Δημήτρης Κόκλας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Ευαγγελίου και ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Σωτήρης Σπηλιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το ζήτημα θα έρθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου, μετά από ολιγοήμερη αναβολή που δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ