2013-02-28 22:12:04
Φωτογραφία για Τρεχάτε ποδαράκια μου...
του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου*

Οι λαϊκές παροιμίες είναι σοφές, αλλά και εμείς και τα παιδιά μας δεν τις γνωρίζουν. Δεν τις γνωρίζουν όπως δεν γνωρίζουν και την ιστορία του τόπου μας.

Και θα μου πει κάποιος, δεν έγινε και τίποτα. Το αν έγινε ή όχι το βλέπουμε και το ακούμε κάθε 28η Οκτώβρη και κάθε 25η Μάρτη, όταν τα φερέφωνα των καναλαρχών, οι δημοσιογραφίσκοι, ρωτάνε τα παιδιά μας τον λόγο του εορτασμού και εισπράττουν τις τραγελαφικές απαντήσεις.

Από την άλλη χρόνια τώρα, ήμουνα νιός και γέρασα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλάζει τους νόμους για την Παιδεία σαν τα πουκάμισα, αλλάζει τα βιβλία και τα προσαρμόζει σύμφωνα με τις πεποιθήσεις, πολιτικές το πλείστον, των συγγραφέων.

Θεατές σε όλη αυτή την παρωδία οι μαθητές, που κουνενέδες πάνε και κουνενέδες γυρνάνε, όπως έλεγε και η γιαγιά μου η Σμυρνιά. Το χάος, το μπάχαλο, η ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο. Και ώ του θαύματος... σωτήρας και καθοδηγητής, η αναβίωση των φαντασμάτων του παρελθόντος... η Χρυσή Αυγή.


Οργανωμένοι ινστρούχτορες, αποφασίζουν να επιμορφώσουν τις παιδικές ψυχές και μυαλά των παιδιών μας, οργανώνοντας παιχνίδι, φαγοπότι και Γκεμπελική καθοδήγηση.

Οι χειμαζόμενες, από την οικονομική κρίση, οικογένειες της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα της δομικά άναρχης φτωχομάνας... βλέπε Αρτέμιδα, χειροκροτούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Παιχνίδι έχει, φαγητό έχει, Βίντεο έχει, μάθημα Ιστορίας έχει, κατηχητικό έχει. Τι άλλο να ζητήσει ο φτωχός... Άρτο και Θεάματα Οι τρακόσοι ξιφουλκούν στις συνεδριάσεις της Βουλής, προσπαθώντας να πείσουν ότι παλεύουν για το καλό μας, αφήνοντας σκόπιμα το φίδι να γεννά τα αυγά του και η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται τις φτωχογειτονιές και τον χειμαζόμενο παιδικό πληθυσμό. Μην μας ξενίσει αν τις μέρες του Πάσχα, οι πατριώτες και νοσταλγοί , διοργανώσουν και παραδοσιακό γλέντι με υπαίθριες σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια!

Μήπως θα πρέπει να βγούμε από τον λήθαργο, τη μιζέρια, τον ωχαδερφισμό και να δούμε κατάματα τα όσα συμβαίνουν πραγματικά δίπλα μας; Αν το προσπεράσουμε σίγουρα θα μεγαλώσει, θα αποκτήσει κλαδιά και θα μας πνίξει.

ΕΛΛΗΝΕΣ η Ελληνική ιστορία, μυθολογία, αρχαία και νεώτερη, είναι μία και είναι γραμμένη με αίμα και δάκρυα όλων των Ελλήνων. Κάθε σπιθαμή της Ελληνικής γης πάνω από τέσσερεις χιλιάδες χρόνια είναι ποτισμένη με αίμα. Είναι ιεροσυλία όλο αυτό το μεγαλείο της ιστορίας μας, να γίνεται πολιτικό παιχνίδι και μάλιστα από ανθρώπους με πολιτικές πεποιθήσεις, που μπορεί αρχικά να γεννήθηκαν και να ξεπήδησαν μέσα από τις φτωχογειτονιές, τάζοντας ευημερία αλλά η κατάληξη για αυτούς, και αναφέρομαι στους φτωχούς και αδύνατους, ήταν δραματική.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

*Γιάννης Παναγιωτακόπουλος

μέλος Πολιτικής Γραμματείας

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ