2013-02-28 22:05:19
Φωτογραφία για Φρεγάτες με... ουρά
Προειδοποιητικά πυρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις γαλλικές φρεγάτες, καλώντας τον υπουργό Αμυνας να αιτιολογήσει την ανάγκη ενοικίασής τους και τον εγκαλεί για παράκαμψη της θεσμοθετημένης διαδικασίας ενημέρωσης στη Βουλή.

Χθες, μόλις ένα 24ωρο πριν από τη σημερινή επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στην Ελλάδα, ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, υπεύθυνος του τομέα Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας.

Αφορά την ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών και αεροσκαφών συνεργασίας, μετά τη δημόσια επιβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου ότι αποτελούν αίτημα της Ελλάδας. Αίτημα που, κατά τον κ. Δρίτσα, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητή δήλωση των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας τον περασμένο Ιούνιο. Τότε, τους έλεγαν ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται νέους εξοπλισμούς, αλλά καύσιμα, πυρομαχικά και ανταλλακτικά».

Ο βουλευτής ερωτά με νόημα εάν η πρόταση περιλαμβάνει και προαίρεση για 4 ή 6 φρεγάτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα έχει και «ουρά». Επιπλέον σημειώνει ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε λίγες μόνον ημέρες μετά την ένταξη στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο νέων περικοπών 88 εκατ. ευρώ στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΑΣ 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=346913 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ