2013-02-28 21:55:03
Φωτογραφία για Φουκουσίμα: Μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων η αύξηση καρκίνου
Μόνο οι κάτοικοι που βρίσκονταν το 2011 στη Φουκουσίμα και σε περιοχές πολύ κοντά σε αυτήν έχουν επηρεαστεί από τη ραδιενέργεια που απελευθερώθηκε από... τον πυρηνικό αντιδραστήρα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η εκδήλωση καρκίνου σε αυτούς, είναι σχετικά μικρότερη από τις προβλέψεις που είχαν γίνει αρχικά.

Όσοι κατοικούν σε περιοχές μακριά από τη Φουκουσίμα, δεν διατρέχουν κανένα επιπλέον κίνδυνο για εκδήλωση καρκίνου, σπεύδει να διευκρινίσει η έκθεση του ΠΟΥ, καθησυχάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους που ανησυχούσαν για την υγεία τους και τις μεσοπρόθεσμες συνέπειες που θα είχε γι’ αυτούς η πυρηνική έκρηξη μετά το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.

«Βάσει της εκτίμησης των ειδικών δεν αναμένεται να υπάρξουν κίνδυνοι για την υγεία ατόμων που βρίσκονται εκτός Ιαπωνίας», υπογραμμίζεται στην έκθεση 200 σελίδων του ΠΟΥ.


Αυτοί που θα αναμένεται να εκδηλώσουν καρκίνο και μάλιστα με μεγαλύτερο κίνδυνο από τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι μόνο όσοι βρίσκονταν ιδιαίτερα κοντά στις περιοχές που μολύνθηκαν με τη ραδιενέργεια. Επιπλέον, η πιο επικίνδυνη ηλικία είναι τα βρέφη και όχι τόσο τα παιδιά.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ, τα κορίτσια που ως βρέφη εκτέθηκαν στην ακτινοβολία έχουν 4% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης συμπαγών όγκων (όχι δηλαδή αιματολογικού καρκίνου) και 6% περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του στήθους.

Τα αγόρια εκτιμάται ότι θα έχουν 7% περισσότερα περιστατικά λευχαιμίας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει από το δυστύχημα είναι η 70% περισσότερη ανάπτυξη καρκίνου του θυρεοειδούς στα κορίτσια.

«Η επεξεργασία δεδομένων για την ηλικία, το φύλο και τη γειτνίαση με στο εργοστάσιο, δείχνει αυξημένο κίνδυνο για την εκδήλωση καρκίνου στους κατοίκους των περισσότερο μολυσμένων περιοχών», δήλωσε η δόκτωρ Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του τομέα Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος του ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ επιμένει στην έκθεσή του για την ανάγκη παρακολούθησης στα επόμενα χρόνια της υγείας των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους, καθώς και ελέγχου των τροφίμων και του περιβάλλοντος.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
YouTube: AppStore free Update
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
YouTube: AppStore free Update
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ