2013-02-28 21:45:04
Φωτογραφία για ΤΕΙ Μεσολογγίου: Διακόπηκε η διαδικασία εκλογής Προέδρου - Έσπασαν την κάλπη !
Στη μέση σταμάτησε η διαδικασία εκλογής Πρύτανη-Προέδρου στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, όταν μαινόμενοι φοιτητές της σχολής ΜΥΠ μπήκαν στην αίθουσα ψηφοφορίας και έσπασαν την κάλπη.

Αυτό που ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, για να δικαιολογήσουν την πράξη τους ήταν ότι η αντίδραση τους οφειλόταν στο ότι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο «Αθηνά» που καταργεί τα δικαιώματα που απέκτησαν στις σπουδές τους σχετικά με το πτυχίο τους και τώρα που θα αλλάξουν τμήμα και θα ενταχθούν στο ιχθυοκαλλιεργειών θα ξεκινήσουν πάλι από την αρχή. Για το λόγο αυτό προσπαθούν να ασκήσουν πίεση για να βρεθεί λύση.

Πιο συγκεκριμένα αυτό που δήλωσαν φοιτητές ήταν ότι: «Την αρχή αποτέλεσε το γεγονός ότι σταμάτησε η σχολή να έχει εισαχθέντες από το 2011 και για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε τους αγώνες. Πήγαμε στο υπουργείο, έχουμε κάνει κινητοποιήσεις, έχουμε μιλήσει και με το δήμαρχο Μεσολογγίου και ενώ όλοι μας διαβεβαίωναν ότι είναι με το μέρος μας, δεν βρέθηκε κάποια άκρη και φτάσαμε τώρα με το σχέδιο «Αθηνά, από εκεί που είχαμε αποκτήσει μηχανολογικά δικαιώματα και είχαμε ένα καλό πτυχίο, μας πηγαίνουν στις ιχθυοκαλλιέργειες με αποτέλεσμα να χάνουμε όλα μας τα δικαιώματα
. Είμαστε τρία χρόνια φοιτητές και πολλοί έχουν φθάσει στο πτυχίο, αλλά παρόλα αυτά χάνουν τα δικαιώματά τους και όλα τα μαθήματα. Έτσι ουσιαστικά θα ξεκινήσουμε από το πρώτο εξάμηνο σε μια άλλη σχολή. Αντιδράσαμε γιατί θέλουμε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά μας ώστε να πάρουμε το πτυχίο το οποίο μας αξίζει να έχουμε».

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ και εκ νέου υποψήφιος Ευ. Πολίτης - Στεργίου, υποστήριξε ότι οι φοιτητές εισέβαλαν στην αίθουσα που γινόταν η ψηφοφορία, σπάζοντας την κάλπη, διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν έγινε το συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη, όπου θα κατέθεταν τις απόψεις τους σχετικά με το τμήμα και την επιχειρούμενη συγχώνευσή του με άλλο. Το συμβούλιο αναβλήθηκε λόγω του ότι δεν λειτουργούσαν τα δίκτυα, όμως οι σπουδαστές το ζητούσαν επιτακτικά, ώσπου στο τέλος πείστηκαν ότι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν στο αμέσως επόμενο. Τελικά περισυνέλλεξαν τα ψηφοδέλτια από τη σπασμένη κάλπη, τα επέστρεψαν, αυτά ελέγχθηκαν και προτάθηκε η συνέχιση της διαδικασίας εκλογών, που όμως αυτή τη φορά βρήκε αντίθετο τον έτερο υποψήφιο Λάμπρο Δρόσο. Ο κ. Δρόσος είχε καταθέσει ένσταση για την υποψηφιότητα του κ. Πολίτη θεωρώντας τη παράνομη, επειδή, αν εκλεγεί θα συνταξιοδοτηθεί εν τω μέσω της θητείας του. Αυτή η ένσταση επρόκειτο να συζητηθεί στο σημερινό συμβούλιο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, αναβλήθηκε. Την ταυτόχρονη αντίδραση των φοιτητών πάντως τη θεώρησε συμπωματική Από την πλευρά του ΤΕΙ, ωστόσο, τονίστηκε ότι η ένσταση του κ. Δρόσου είχε τεθεί υπόψη του συμβουλίου του ιδρύματος το οποίο ανακύρηξε τους υποψηφίους. Η δεύτερη ένσταση που κατατέθηκε από τον ίδιο, τέθηκε στην κρίση της Οργανωτικής (Εφορευτικής) Επιτροπής των εκλογών.

Πηγή: aixminews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ