2013-02-28 14:11:20
Φωτογραφία για Καταδίκη Παπαγεωργόπουλου: Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Αντώνη Σαμαρά
Σκληρή επίθεση σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του Πρωθυπουργού έναντι του καταδικασθέντος για υπεξαίρεση πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης και εκ των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ., Βασίλη Παπαγεωργόπουλου... Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, στον Alpha 989 ότι «η εγγύηση του Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό έχει όση αξία η εγγύηση του για τον Παπαγεωργόπουλο».

Στη Λ. Συγγρού., υποστήριξε, έχουν στήσει «μηχανισμό, με μονταζιέρες, διαστρεβλώσεις και ψέματα...». Κάποια επιτελεία, όταν εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κοιτάνε τα του οίκου τους, παρατήρησε και άφησε στους πολίτες να κρίνουν την απόφαση στήριξης της Ν.Δ. προς Παπαγεωργόπουλο.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου είναι πρωτοφανής «όσον αφορά στην πολιτική κάλυψη που έτυχε από την πρώτη στιγμή» ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό.


«Δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού τόσο ανενδοίαστα να στηρίζει υπόδικο κομματικό του στέλεχος, με προφανή σκοπό τον επηρεασμό της δικαιοσύνης και της κοινής γνώμης. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει τίποτα κ. Σαμαράς έστω και τώρα;» διερωτάται το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται επίσης, ότι η απόφαση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Παπαγεωργόπουλου μετά την καταδίκη του και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, και όχι για διαγραφή του, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα σχετικά με την έκταση της υπόθεσης, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τον προορισμό των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του δήμου. «Υπάρχει τελικώς πολιτικό χρήμα σε αυτήν υπόθεση ναι ή όχι , γιατί τέτοια αμηχανία από τους κήρυκες της πάταξης της ανομίας;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμα ότι υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, δεν είναι η μόνη, κάνοντας αναφορά στην περίπτωση του επίσης καταδικασθέντος και έκπτωτου από το αξίωμά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος, όπως υπενθυμίζει, ενώ ήταν υπόδικος, είχε χριστεί και υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς και διαπλοκής στη Θεσσαλονίκη «που τυγχάνει της πολιτικής κάλυψης κεντρικά από το κόμμα της Ν.Δ και τον πρωθυπουργό».

Οι ίδιοι που έχουν κάνει σημαία τους τον αγώνα κατά της ανομίας, καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στέκονται αλληλέγγυοι και καλύπτουν τις πράξεις των στελεχών τους που καταχρώνται χρήματα του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού . Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ