2013-02-28 00:46:02
Φωτογραφία για Συγκίνηση για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες του Βόσακου - Διακόπηκε η δίκη
Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία της τραγωδίας στο Βόσακο που κόστισε τη ζωή τριών εποχικών πυροσβεστών τον Ιούλιο του 2007.

Στο εδώλιο κάθισαν οι τρεις αξιωματικοί επικεφαλής της επιχείρησης ενώ στην κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου βρέθηκαν συγγενείς και συνάδελφοι των άτυχων ανδρών. Η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων διέκοψε για τις 13 Μαρτίου λόγω της απουσία τριών βασικών μαρτύρων της υπόθεσης.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του Μανώλη Μανωλιτσάκη του μοναδικού πυροσβέστη από τους τέσσερις της ομάδας που κατάφερε να σωθεί στη μοιραία κατάσβεση στο φαράγγι του Βόσακου. Ο Μανωλιτσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατάφερε να γλυτώσει την ζωή του, μπαίνοντας στο κοίλωμα μιας σπηλιάς, όμως υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί για μήνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς και να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις. Όπως ο ίδιος τόνισε κανείς δεν μπορούσε να περιμένει την τροπή που πήρε η κατάσταση με τα τραγικά αποτελέσματα. Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και η μητέρα του Στέλιου Μαρκάκη που ευχήθηκε να είναι η τελευταία μάνα που βιώνει μια τέτοια τραγωδία.


Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κάθονται στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια οι τρεις επικεφαλής συντονιστές της μοιραίας επιχείρησης, οι οποίοι είχαν την ευθύνη τόσο σε σχέση με την κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την καθοδήγηση του πεζοπόρου τμήματος στο οποίο ανήκαν τα αδικοχαμένα παλικάρια.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ