2013-02-28 00:41:03
Φωτογραφία για Καλυμμένες έως τον Μάιο οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου
Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει με καλυμμένες τις χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι τον Μάιο, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας... με τον νέο υπουργό, Μιχάλη Σαρρή και τον Πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η στρατηγική, ενόψει του Eurogroup της 4ης Μαρτίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Κύπρου αλλά και όλα τα ανοιχτά θέματα, δηλαδή το «ξέπλυμα» χρήματος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και φυσικά το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Ο κ. Σαρρής έχει, ήδη, επαφές με μέλη του Eurogroup και ανιχνεύει τις διαθέσεις των ομολόγων του, ώστε να μην υπάρξει κάποιος δυσάρεστος αιφνιδιασμός για την κυπριακή πλευρά.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της τάχιστης υπογραφής του μνημονίου με την επίτευξη συνολικής συμφωνίας με την τρόικα, ενώ, εκτίμησε ότι οι δυνατότητες βελτίωσης του μνημονίου είναι μικρές και τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης περιορισμένα. Επίσης, επισήμανε ότι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου δεν είναι θέμα του παρόντος χρόνου.


Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα, ειδικά στις τηλεπικοινωνίες και τον ηλεκτρισμό και τάχτηκε υπέρ σημαντικών βελτιώσεων, προκειμένου να απολαμβάνει ο καταναλωτής καλύτερες τιμές και υπηρεσίες.

Συνάντηση Αναστασιάδη- Βασιλείου

Για την κατάσταση της οικονομίας συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης ο εκλεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλείου χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες ημέρες και σημαντική τη συμβουλή όλων. «Ανταλλάξαμε απόψεις χρήσιμες και επί τη ευκαιρία, επίσης, συζητήσαμε και το θέμα της υλοποίησης των εισηγήσεων, τις οποίες είχα κάνει για τις υπηρεσίες και την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών αυτών και την υλοποίηση όλων αυτών των εισηγήσεων, τις οποίες είχε δεχθεί ο Πρόεδρος, πράγμα το οποίο θα το δούμε πρακτικά όταν περάσουν οι πρώτες μέρες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, αν του προτάθηκε κάποια θέση στο Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας, ο κ. Βασιλείου απάντησε πως δεν συζήτησαν γι' αυτό.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ