2013-02-27 23:37:06
Φωτογραφία για Αχαΐα: Eρώτηση του περιφερειακού συμβούλου Π. Σακελλαρόπουλου για τη γέφυρα στην Κλειτορία
«Κατεπείγουσα και έκτακτη ανάγκη να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην αποκομμένη Κλειτορία και να επανέλθει η διασαλευθείσα οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή της στα κανονικά της επίπεδα».

"Κύριε Περιφερειάρχα,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Δ.Ε. στην διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης (26/02/2013) που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αποκατάσταση της γέφυρας της Κλειτορίας που επλήγη από τι πρόσφατες κακοκαιρίες «εξετάστηκε έγγραφο του Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Νταβλούρου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και μεταφορών στο οποίο ο Βουλευτής ανέφερε ότι, με βάση πληροφορίες του, την κατασκευή της γέφυρας μπορεί να αναλάβει με κόστος 80.000 ευρώ το ΓΕΣ ενώ στο ίδιο έγγραφο ζητείτο να «παγώσει» η χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ από το Υπουργείο προς την Περιφέρεια για την κατασκευή του έργου».

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς σας ζήτησε να προχωρήσουν λόγω του κατεπειγόντως και της επείγουσας και έκτακτης ανάγκης, που και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υφίσταται στην περιοχή της Κλειτορίας, στην απευθείας ανάθεση ή στο διαγωνισμό μεταξύ του περιορισμένου αριθμού εργοληπτών επιχειρήσεων, για την ανάδειξη ανάδοχου της προμήθειας – έργου κατασκευής της νέας γέφυρας στην Κλειτορία, γιατί συντρέχουν, στην προκείμενη περίπτωση, όλες οι προϋποθέσεις του νόμου, για την προσφυγή, σ’ αυτή, την εξαιρετική διαδικασία και γιατί, είναι η μόνη διαδικασία που εξασφαλίζει την ταχεία, άμεση, ασφαλή και αξιόπιστη κατασκευή της γέφυρας και επιλύει, στον συντομότερο δυνατό χρόνο (2-3 μήνες), το σοβαρό και κατεπείγον πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Κλειτορία και ο Δήμος Καλαβρύτων
.

Κύριε Περιφερειάρχα δεν έχουμε περιθώρια να κρατάμε μια ολόκληρη περιοχή αποκλεισμένη πρέπει να κατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατό η νέα γέφυρα στην Κλειτορία προκειμένου να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα η οικονομική εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης και να επανασυνδεθεί αυτή, με ασφάλεια και αξιοπιστία με τα υπόλοιπα χωρία, την Τρίπολη, την 111 Ε.Ο. και την Αθήνα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθαι:

 Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί ή πρόκειται να προβείτε;

 Υπάρχει από πλευράς του ΓΕΣ πρόταση ή μελέτη προς την Π.Δ.Ε. για την κατασκευή μόνιμης και ασφαλούς γέφυρας διπλής κατευθύνσεως στην περιοχή της Κλειτορίας με κόστος κατασκευής 80.000 ευρώ όπως ισχυρίζεται ο κ. Νταβλούρος και αν πράγματι το ΓΕΣ προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του έργου;

 Θα διερευνηθεί σε όλες τις πτυχές του το θέμα ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις;

 Έχετε εξασφαλίσει στον τομέα Πολιτικής Προστασίας τους απαραίτητους πόρους για την αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα; Να κατατεθούν οι σχετικές εγκριτικές αποφάσεις.

 Η πίστωση των 250.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν είχε εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου έργου;

 Ποιες τεχνικές μελέτες υπάρχουν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας;

 Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;

 Και τέλος τι γίνεται με την αποκατάσταση του δρόμου Ακράτα- Περιστέρα – Χιονοδρομικό στο ύψος Πύργου; Ο δρόμος Μελισσίων Ιεράς Μονής Ταξιαρχών καθώς επίσης και ο δρόμος Π.Ε. Διακοφτό- Πούντα – Πλάτανος;"

Ο ερωτών Περ. Σύμβουλος

Πάνος Σακελλαρόπουλος

ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΠΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ