2013-02-27 23:32:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων υπέγραψε ο Δήμος
Ο Δήμος Πατρέων προχώρησε στην υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στην Τοπική Κοινωνία, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Μια από τις δεσμεύσεις αναλαμβάνει ο Δήμος, με την υπογραφή της παραπάνω Χάρτας, είναι και η συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής αιρετοί και αιρετές, υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας για τις πολιτικές φύλου Υπηρεσίας του Δήμου, εμπειρογνώμονες στα θέματα ένταξης της διάστασης του φύλου στις τοπικές πολιτικές, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και γυναικείων οργανώσεων της περιοχής.

Ενδεικτικά οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας περιλαμβάνουν:

• Η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η προώθηση, με κάθε πρόσφορο μέσο σε επίπεδο Δήμου του γενικότερου στόχου για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς.


• Η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των κατοίκων στο ζήτημα της ισότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέτρων δράσης.

• Ο εντοπισμός και η προσπάθεια εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα της εργασίας, της παιδείας, της εκπαίδευσης, των οικογενειακών σχέσεων, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης.

• Η επιδίωξη μόνιμης και στενής συνεργασίας με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, τους ΟΤΑ του Νομού, τις τοπικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς και τις ΜΚΟ.

Όσοι φορείς και εκπρόσωποί τους, επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης – 4ος ορ., πλατεία Γεωργίου 17Α, 262 21 Πάτρα, τηλ. 2610 240196, fax: 2610 240145), έως και την Τετάρτη 6 Μαρτίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ