2013-02-27 18:02:03
Φωτογραφία για Πουλάνε το λάδι της χρονιάς για να ζήσουν οικογένειες στο Ηράκλειο
Γράφεται καθημερινά από όλες τις εφημερίδες, ακούγεται από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήρθε για να μείνει. Κι όχι μόνο μένει αλλά... καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της. 

Από τη μια οι μειώσεις μισθών με τις τιμές των προϊόντων και της βενζίνης να αυξάνονται και από την άλλη η ανεργία στο 26% έχουν καθηλώσει οικονομικά χιλιάδες οικογένειες με συνέπεια πολλές από αυτές να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Λογικό και επόμενο είναι λοιπόν πολλά νοικοκυριά να αναζητούν τρόπους και λύσεις για λίγο χρήμα πουλώντας ακόμα και το λάδι της χρονιάς με την οικονομική κτίση να δείχνει ακόμα ένα σκληρό της πρόσωπο.

Το φαινόμενο αυτό αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και στο Ηράκλειο αφού καθημερινά άνθρωποι με οικονομικές δυσκολίες σπεύδουν στα ελαιουργεία προκειμένου να πουλήσουν ένα μεγάλο μέρος από το λάδι που έβγαλαν. Οι ελαιουργοί αγοράζουν το λάδι με 2,50 ευρώ το κιλό, πράγμα που σημαίνει πως αν κάποιος φέτος έβγαλε 500 κιλά θα προτιμήσει να πουλήσει τα 100 για να πάρει στα χέρια του 250 ευρώ
. Έρχονται καθημερινά άνθρωποι με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μου ζητούν να αγοράσω το λάδι τους για να βγάλουν λίγα χρήματα για να μπορέσουν να ζήσουν λέει χαρακτηριστικά στο prismanews.gr ελαιουργός στο Ηράκλειο. Το βρίσκουν σαν μια γρήγορη και εύκολη λύση συνεχίζει και λέει αφού πολλοί από αυτούς βρίσκουν πολύ καλή τιμή τα 2,50 ευρώ το κιλό συμπληρώνει.

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ελαιουργείου έχει γίνει μάρτυρας δυσάρεστων καταστάσεων αφού όπως περιγράφει αρκετοί είναι εκείνοι που πουλούν το ελάχιστο λάδι τους για να μπορέσουν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ ή σε χειρότερες περιπτώσεις να γεμίσουν το καρότσι στο σούπερ μάρκετ. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να πει πως έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση, το λάδι επιστρέφει και πάλι εκεί όπου παράχθηκε αυτή τη φορά με αντάλλαγμα τα 2,50 ευρώ.

30αρηδες η πλειοψηφία

Σύμφωνα με τον ελαιουργό, η πλειοψηφία του αριθμού που σπεύδει να πουλήσει το λάδι της χρονιάς είναι η γενιά των 30ρηδων αφού αρκετοί από αυτούς είναι στη φάση που δημιουργούν οικογένεια και έχουν ανάγκη τα χρήματα. Αυτό όμως καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη ζημιά που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στη νέα γενιά. Άνθρωποι με όνειρα και όρεξη για ζωή αναγκάζονται να μείνουν με την μισή ποσότητα λαδιού από αυτήν που έβγαλαν με κόπο ενώ άλλοι μένουν κυριολεκτικά χωρίς λάδι αφού οι ανάγκες από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ