2013-02-27 10:59:04
Φωτογραφία για 6600 νέα δένδρα στη Γλυφάδα και στου Παπάγου-Χολαργού
Δύο δενδροφυτεύσεις διοργανώθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου από τους Δήμους Γλυφάδας και Παπάγου-Χολαργού στην περιοχή ευθύνης τους στον Υμηττό σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και με χορηγό επικοινωνίας τον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο ΣΚΑΪ.

Η πρώτη αναδάσωση αφορούσε στη φύτευση 5.000 νέων δέντρων στην περιοχή γύρω από το παλιό λατομείο της Αιξωνής Γλυφάδας και έγινε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής.

Στην ίδια περιοχή είχε πραγματοποιηθεί αναδάσωση τον Φεβρουάριο του 2009, όμως πυρκαγιές που σημειώθηκαν τα επόμενα χρόνια, κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των φυτών.

Ο Δήμαρχος Γλύφαδας Κώστας Κόκκορης δήλωσε ότι «Ο Δήμος θα είναι παρών σε όλες τις δράσεις αυτές κόντρα στα συμφέροντα κάποιων που θέλουν τη δημόσια γη για ίδιον όφελος. Ο χώρος πρασίνου που θα δημιουργηθεί είναι για όλους τους Γλυφαδιώτες, για την επόμενη γενιά, είναι ο κήπος μας», ευχαριστώντας μεταξύ άλλων τον ΣΠΑΥ για τη συμβολή του.


Στην αναδάσωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Δασοπροστασίας Δήμου Γλυφάδας, οι Εθελοντικές Ομάδες Βάρης και Βούλας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση», η Λεόντιος Σχολή, εθελοντές-εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» σχολεία και πολλοί τοπικοί σύλλογοι.

Στην δενδροφύτευση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού φυτεύτηκαν πάνω από 1.600 δένδρα και φυτά σε τρεις ώρες. Ο Δήμαρχος Βασίλειος Ξύδης τόνισε τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής: «Μας συγκινεί η προσπάθεια των δημοτών μας και όχι μόνο, για την αναδάσωση του Υμηττού. Είναι μια υποχρέωση, η οποία πρέπει να μην θεωρείται υποχρέωση αλλά καθήκον. Αποδεικνύει το «Αθηνά συν και χείρα κίνει», δηλαδή να μην τα ζητάμε όλα να γίνονται από μόνα τους αλλά να καταβάλουμε και ‘μεις μια προσπάθεια».

Στην αναδάσωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Εθελοντικές Υπηρεσίες Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού και Ηλιούπολης, αντιπροσωπείας του 951ου Τάγματος Στρατονομίας και της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, πρόσκοποι και σχολεία της περιοχής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ