2013-02-27 04:41:03
Φωτογραφία για Διπλασιάστηκαν οι ζημιές στον κλάδο πληροφορικής
Υποχώρηση του κύκλου εργασιών και διπλασιασμό ζημιών σημείωσε το 2011 ο εγχώριος κλάδος πληροφορικής, λόγω του περιορισμού των δαπανών για έργα τεχνολογίας τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Hellastat.

Σύμφωνα με την Hellastat, η πειρατεία λογισμικού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα του κλάδου. Σύμφωνα με έρευνα της Business Software Alliance, η πειρατεία στη χώρα μας το 2011 ανήλθε στο 61% (δηλαδή περίπου 2 στα 3 εγκατεστημένα προγράμματα είναι παράνομα), με την εμπορική αξία να ανέρχεται σε 247 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ποσοστό είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ε.Ε., μετά τη Βουλγαρία (64%) και τη Ρουμανία (63%).

Οι εταιρείες του κλάδου εστιάζουν κυρίως σε επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων με νέες εφαρμογές, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και σε διαφορετικές κατηγορίες (π.χ. εκπαιδευτικά προγράμματα, εφαρμογές σε κινητή τηλεφωνία κ.ά.).

Παράλληλα, προσπαθούν να διεισδύσουν σε νέες αγορές, όπου ο ανταγωνισμός δεν είναι ακόμη έντονος. Τέλος, αρκετές εταιρείες στρέφονται στο τομέα του λογισμικού, περιορίζοντας το εμπόριο Η/Υ και λοιπού hardware όπου οι υποχώρηση των εσόδων είναι πολύ μεγαλύτερη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ