2013-02-27 03:43:04
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Η Ιταλία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση
Το πολιτικά κόμματα στην Ιταλία πρέπει να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση γρήγορα αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να... χάσουν την εμπιστοσύνη των αγορών, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές πλειοψηφίες στα δύο σώματα αποτελεί πρόβλημα και αυτό δημιουργεί κάποια ανησυχία", δήλωσε ο Schaeuble σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική τηλεόραση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο αντανακλά τη μεγάλη ψήφο διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας της τεχνοκρατικής κυβέρνησης του Mario Monti, απέχει σημαντικά από το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε το Βερολίνο.

"Δεν είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, αλλά αυτό δεν μας βοηθά καθόλου", δήλωσε. "Έτσι είναι η δημοκρατία: οι Ιταλοί αποφασίζουν οι ίδιοι ποιοι θα τους αντιπροσωπεύσουν στο κοινοβούλιο αλλά η Ιταλία χρειάζεται και θέλει μια σταθερή κυβέρνηση. Οι προειδοποιήσεις από έξω δεν θα βοηθήσουν", δήλωσε.


Ο Schaeuble έπλεξε το εγκώμιου του Mario Monti, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, όποια και αν είναι αυτή, να μην ακυρώσει τις προσπάθειες του.

"Είναι στο χέρι της Ιταλίας, των υπεύθυνων σε πολιτικό επίπεδο, να βγάλουν από το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που χρειάζεται η χώρα, δηλαδή μια σταθερή κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων δύο ετών", σημείωσε.

"Όταν οι αγορές αμφιβάλουν ότι υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση, αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη και η χώρα καταβάλει υψηλό τίμημα", πρόσθεσε.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ