2013-02-27 02:51:04
Φωτογραφία για «Παρανομούν ΕΟΠΥΥ και Παπαγεωργόπουλος»
Απαράδεκτη και παράνομη καθυστέρηση παρατηρείται και πάλι στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, παρά τις ρητές εντολές του Πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης και των κομμάτων για την επίλυση του προβλήματος.

Ενώ με βάση πρόσφατο το νόμο, ο ΕΟΠΥΥ –με πρόεδρο τον Λ. Παπαγεωργόπουλο - έπρεπε να πληρώσει τα φαρμακεία στις 10 Φεβρουαρίου για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Νοέμβριο, η διαδικασία πληρωμών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Η ίδια απαράδεκτη καθυστέρηση υπάρχει και με τα ταμεία που εντάχτηκαν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ (π.χ. ΔΕΗ , Οίκος Ναύτου κλπ).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατήγγειλε ότι τα ταμεία εξακολουθούν να μην αποδίδουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και αυτός με την σειρά του, αδρανεί στην διεκδίκηση των εισφορών, που θα του επέτρεπαν να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους.


Πρόσθεσε, ότι την ίδια ώρα ορισμένες μεγάλες πολυεθνικές παραβιάζουν την υπουργική απόφαση και αρνούνται να χορηγήσουν πίστωση στα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι βρίσκονται για μια ακόμη φορά μπροστά στο φάσμα των ακάλυπτων επιταγών και ότι οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς φάρμακα.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αντίστοιχα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους, επισημαίνουν ότι οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς φτάνουν τα 1,1 δις. ευρώ ως ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων που εντάχθηκαν στον ενιαίο φορέα υγείας, ενώ επιπλέον 300 εκ. ευρώ, οφείλονται σε κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς.

Σημείωσαν ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο τρόπος λογιστικής εκκαθάρισης των ταμείων (ΟΠΑΔ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, κλπ) που δεν έχουν προχωρήσει ούτε καν σε πρόχειρο ή οριστικό λογιστικό έλεγχο μετά από 2,5 χρόνια, πράγμα που επισύρει τεράστιες ευθύνες στις διοικήσεις των παραπάνω ταμείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ.

Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ τόνισε πως οι συμβάσεις των γιατρών δεν έχουν υπογραφεί ακόμη από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, παρότι οι γιατροί έχουν ζητήσει επανειλημμένα την αποστολή των συμβάσεων αυτών και προειδοποιεί ότι τυχόν αιφνιδιαστική αλλαγή με νέου τύπου συμβάσεις, χωρίς προηγούμενο διάλογο και με προϋποθέσεις ρουσφετολογικής διαχείρισης των συμβάσεων αυτών θα τους βρει κάθετα αντίθετους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ