2013-02-26 14:35:05
Φωτογραφία για Για καθυστέρηση πληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί
Και προειδοποιούν για ελλείψεις φαρμάκων

Για απαράδεκτη και παράνομη καθυστέρηση στις πληρωμές των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Ο οργανισμός θα έπρεπε να πληρώσει τα φαρμακεία στις 10 Φεβρουαρίου, για τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών.

Ο ΠΦΣ ζητά την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος αναταραχής στον χώρο της Υγείας, αφού όπως υποστηρίζει οι φαρμακοποιοί βρίσκονται για μια ακόμη φορά μπροστά στο φάσμα των ακάλυπτων επιταγών και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς φάρμακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να μην αποδίδουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και αυτός με την σειρά του αδρανεί στην διεκδίκηση των εισφορών, έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση υπάρχει και με τα ταμεία που εντάχτηκαν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ (π.χ. ΔΕΗ, Οίκος Ναύτου κ.λπ.).

Τέλος οι φαρμακοποιοί καταγγέλουν ότι ορισμένες μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες παραβιάζουν υπουργικές αποφάσεις και αρνούνται να χορηγήσουν πίστωση στα φαρμακεία.
health.in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ