2013-02-26 12:34:02
Φωτογραφία για Έρμαιο των «κυνηγών χαλκού» το συνεταιριστικό εργοστάσιο Τραγανού στην Hλεία!
Έρμαιο των «κυνηγών του χαλκού» βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια το Συνεταιριστικό Εργοστάσιο της ΕΑΣ Γαστούνης στην είσοδο του Τραγανού, σύμφωνα με το patrisnews.

Οι βαριές όμως πόρτες του εργοστασίου «έκρυβαν» τις καθημερινές λεηλασίες της μεταλλικής «ψυχής» του, το οποίο τις «καλές» εποχές της καλλιέργειας της βιομηχανικής τομάτας, «ζούσε» δεκάδες οικογένειες αγροτών αλλά και εργατών από την ευρύτερη περιοχή! Από χθες όμως, το μόνο που απομένει από το εργοστάσιο είναι το? «κουφάρι» του, οι τέσσερις τοίχοι, ενώ οι «κυνηγοί του χαλκού» ξήλωσαν ακόμα και τα κάγκελα και το συρματόπλεγμα της περίφραξης!

Τις προηγούμενες μέρες η βαριά μεταλλική σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε από τους δυνατούς ανέμους, την ηλικία της και τα χρόνια που είχε να συντηρηθεί. Οι «κυνηγοί του χαλκού» «θορυβήθηκαν», περιμένοντας, προφανώς, την επίσκεψη των ιδιοκτητών του εργοστασίου και αποφάσισαν να... ολοκληρώσουν το έργο τους!


Έτσι, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το εργοστάσιο έγινε «φύλλο και φτερό», καθώς απέμειναν μόνο οι τοίχοι του και τμήματα των βαριών καζανιών του. Όταν τελείωσαν το «ξήλωμα» του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου, ξεκίνησε και η «αποψίλωση» του εξωτερικού χώρου, η οποία φανέρωσε και το μέγεθος της καταστροφής!

Φεύγοντας, οι «κυνηγοί του χαλκού» αφαίρεσαν και πήραν τις βαριές πόρτες και όλες τις μεταλλικές πόρτες του εργοστασίου, τις σιδερένιες πύλες του προαυλίου, ενώ δεν δίστασαν να κάψουν και να πάρουν όλα τα κάγκελα και τα συρματοπλέγματα της περίφραξης!

«Πάνω από 80.000 ευρώ οι ζημιές»

Χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Γαστούνης Δημήτρης Κουλούρης επισκέφθηκε το εργοστάσιο, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανδραβίδας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ