2013-02-26 12:12:04
Φωτογραφία για «Σε κατάσταση αχρηστίας» μηχανήματα στο ακτινολογικό του Πανεπιστημιακού!
Σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Αλεξόπουλου που φέρνει το θέμα στη βουλή.

Στην ερώτησή του τονίζει τα εξής: «Κατόπιν καταγγελίας, ενημερώθηκα σχετικά με την κατάσταση και την παντελή έλλειψη συντηρήσεως των μηχανημάτων ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της εταιρείας συντηρήσεως των προαναφερθέντων μηχανημάτων, τις οποίες και σας επισυνάπτω στην ερώτησή μου, η κατάσταση παλαιότητος των μονάδων Γραμμικών Επιταχυντών του τμήματος ακτινοθεραπείας βρίσκονται σε κατάσταση αχρηστίας, αφού όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η εταιρεία και χρησιμοποιώντας την τεχνική ορολογία φέρουν το χαρακτηρισμό «end of life».

Επίσης, όπως θα διαπιστώσετε από τα επίσημα έγγραφα της συμβασιούχου εταιρείας "ELEKTA" δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοικήσεως του Π.Ν.Λ, οπότε και δεν υφίσταται πλέον καμία σύμβαση, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο απαιτούμενος εκ των κανονισμών ασφαλείας έλεγχος.


Η όλη κατάσταση μόνον ως ανησυχητική μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό λίαν επιεικώς. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό τίθεται σε κίνδυνο τόσο η Υγεία των Ελλήνων πολιτών, όσο και του ιατρικού καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι Έλληνες Εθνικιστές θεωρούμε τη δημόσια και δωρεάν υγεία ένα αγαθό στο οποίο άπαντες οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση, ειδικά όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση ασθενειών που δύνανται να αποβούν μοιραίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεται να ανανεώσει άμεσα τη σύμβαση ώστε να πραγματοποιούνται οι τακτικοί έλεγχοι που προβλέπονται από τους κανονισμούς ασφαλείας;

2) Προτίθεται να εκταμιεύσει κονδύλια με σκοπό την αντικατάσταση των αχρηστευμένων μηχανημάτων και την αγορά ανταλλακτικών για όσα βρίσκονται εντός ορίου ζωής;

3) Προτίθεται να διερευνήσει το όλο θέμα με σκοπό την απόδοση ευθυνών εάν και εφόσον υφίστανται;
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ