2013-02-26 10:25:30
Φωτογραφία για Κινητικότητα στην...κινητικότητα των υπαλλήλων
Με την τρόικα να έχει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της «κινητικότητας» στο Δημόσιο και δεδομένου ότι πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι φέτος, η κυβέρνηση προσπαθεί να γεμίζει τη «δεξαμενή», χρησιμοποιώντας ως μοχλό τις αναδιαρθρώσεις στις υπηρεσίες υπουργείων, υπηρεσιών και φορέων.

Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει συνεχείς ασκήσεις επί χαρτού για συρρίκνωση στη στελέχωση των υπουργείων, ενόψει και της σύγκλησης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού.

Στη νέα συνεδρίαση θα οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στις δομές και άλλων πέντε υπουργείων (Εξωτερικών, Τουρισμού, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας) πέραν των έξι, τα οποία ήδη έχουν αξιολογηθεί.

Πάντως, με βάση τις πρώτες οριστικοποιημένες προτάσεις αναδιοργάνωσης για τα έξι υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας, και Μακεδονίας - Θράκης) προκύπτει μείωση στη στελέχωσή τους - κεντρική υπηρεσία και εποτευόμενοι φορείς - που κυμαίνεται από 392 έως 712 υπαλλήλους, χωρίς να περιλαμβάνονται συνταξιοδοτήσεις και άρσεις αποσπάσεων.


Είναι η μαγιά στην επιδίωξη της κυβέρνησης να πέσει τους εταίρους ότι οι δράσεις της για το σχέδιο κινητικότητας φέρνουν αποτέλεσμα, στον στόχο να συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, και στη συνέχεια θα μετακινηθούν ή, εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα οδηγηθούν στην έξοδο.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκθέσεις των έξι υπουργείων, από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών τους προκύπτει δημοσιονομικό όφελος 31.400.000 ευρώ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ