2013-02-24 14:50:06
Φωτογραφία για krok μεσιέ...
Γαλλικούρα…αλλά Νόστιμη και πολύ γρήγορη Γαλλικούρα

Υλικά

4 φέτες ψωμί τόστ

100 γραμμάρια τυριά που λυώνουν

4 φέτες καπνιστό ζαμπόν

20 γραμμάρια Βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Πως το φτιάχνεις

Τι είναι αυτό το κροκ μεσιέ;Ένα τοστ είναι..

Και πρέπει να έχει όνομα αυτό το τοστ; τι το σπουδαίο έχει;

Ε! έχει… έχει δυο φέτες ψωμί του τοστ όπως όλα… Αλλά έχει διπλό τυρί, καπνιστό ζαμπόν, βούτυρο και άλλο τυρί απέξω! Είναι δηλαδή πολύ τυρένιο!

Με ένα μαχαιράκι βάζουμε βούτυρο στo ψωμί… Επάνω της βάζουμε το ένα τέταρτο από το τριμμένο τυρί που λιώνει Πάνω από αυτό βάζουμε τις 2 φέτες του καπνιστού ζαμπόν

Πάνω από αυτές βάζουμε ακόμη ένα τέταρτο από το τυρί, και κλείνουμε με την άλλη βουτυρωμένη φέτα.. Πατάμε καλά για να ενωθούν… Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και ανάβουμε το γκριλ στους 200 βαθμούς
. Βάζουμε το μισό από το λιωμένο βούτυρο στην επάνω μεριά του ψωμιού και ρίχνουμε το ένα τέταρτο από τη τριμμένη παρμεζάνα… Το βάζουμε στο φούρνο αρκετά ψηλά ώστε να λιώσει και να κριτσανίσει η παρμεζάνα… Βγάζουμε από το φούρνο… Αναποδογυρίζουμε… Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και από πάνω το άλλο ένα τέταρτο παρμεζάνα… το βάζουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να λιώσει και να γίνει κριτσανιστό και από εκεί..

Το ίδιο βέβαια κάνουμε και για το άλλο τοστ…

Αφαιρούμε από το φούρνο… Κόβουμε στα 4… και καλή μας όρεξη!

oisyntagesmoy.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ