2013-02-23 20:08:07
Φωτογραφία για Δήμαρχος Αιγιάλειας για το σχέδιο Αθηνά: Η Ελλάδα είναι τρελή!
Με μια ατάκα που τα λέει όλα, σηματοδότησε τη συνέντευξή του στον Real Fm και στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος. "Η Ελλάδα είναι τρελή!" τόνισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας: "Έβγαλαν από το Υπουργείο Παιδείας ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο υπάρχουν μόλις οκτώ με δέκα στίχοι αιτιολογία για 140 σελίδες τροποποιήσεων. Εμείς στο Αίγιο έχουμε δύο πανίσχυρες, σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο, σχολές ΤΕΙ: Τη Φυσικοθεραπείας όπου εισάγονται οι σπουδαστές ακόμα και με 17 και την Οπτομετρία, όπου εισάγονται τουλάχιστον με 14, που είναι πολύ υψηλή βαθμολογία για σχολές ΑΤΕΙ. Αυτές οι σχολές βγάζουν επιστήμονες επιπέδου μιας σκάλας κάτω από την ιατρική, που μπορούν άμεσα να μπουν στην αγορά εργασίας και να προσφέρουν στην κοινωνία".

Και συνέχισε ο δήμαρχος: "Τη μεν σχολή Οπτομετρίας θέλουν να την πάνε στο Αιγάλεω, για να ενδυναμώσουν την ασθενική σχολή εκεί και να αναγκάσουν έτσι τους δυστυχισμένους γονείς να πάνε να βρουν σπίτια στην Αθήνα για τα παιδιά τους και να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία. Τη δε Φυσικοθεραπείας θέλουν να την πάνε στην Πάτρα χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα. Έτσι, 1.200 σπουδαστές αναγκάζονται να μετακομίσουν, να αλλάξουν άρδην τη ζωή τους αλλά και η πόλη μας οδηγείται σε οριστικό μαρασμό".


Ο κ. Θεοδωρακόπουλος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις δύο σχολές στο Αίγιο: "Πρόκειται για τα πρώην εργοστάσια της Χαρτοποιίας. Παραχωρήσαμε μια τεράστια περιουσία 50 εκ. ευρώ σε ένα μέρος που δεύτερο δεν υπάρχει στον κόσμο. Αν το διατηρούσαμε για στεγασμένους χώρους λιμανιού, θα κερδίσαμε τεράστια ποσά ως πόλη αλλά προτιμήσαμε να επενδύσουμε στην παιδεία των νέων μας. Εγγυηθήκαμε τότε εγώ και δύο εκλιπόντες πια δήμαρχοι με την ατομική μας περιουσία, για να μπορέσουμε να τα διαθέσουμε στο ΑΤΕΙ Πάτρας για να δημιουργηθούν οι σχολές".

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας δεν φείσθηκε σχολίου: "Σωστά ξεκινήσατε την κουβέντα μας δήμαρχε. Η Ελλάδα είναι τρελή" τόνισε, κλείνοντας τη συνέντευξη.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ [1-1]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ [1-1]
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ [2-1]
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ [2-1]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ