2013-02-23 17:24:03
Φωτογραφία για Χάνες Σβόμποντα: «Η τρόικα για την Ελλάδα είναι distroika»
"Όταν επισκέφτηκα την Ελλάδα είπα στην τρόικα ότι λειτουργεί για την χώρα ως distroika, καταστρέφει αντί να δημιουργεί", αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα από τις Βρυξέλλες σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό δε σημαίνει πως δε χρειάζονται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της φορολογικής πολιτικής: "Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς ανθρώπους που γνωρίζουν τι συμβαίνει και μπορούν να βοηθήσουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα. Νομίζω ότι θα έχουν καλύτερες προτάσεις και ιδέες από τους ανθρώπους της τρόικα, εφόσον μπορεί να πει κανείς ότι η τρόικα.. έχει ιδέες".

Τέλος ανέφερε ότι θα πρέπει η ίδια η χώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογράμμισε ότι οι κοινωνικοί εταίροι είναι αναγκαίο να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε συναίνεση προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας, κάτι που λειτούργησε όπως είπε στην Γερμανία αλλά και την Αυστρία.
cityvoice.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ