2013-02-23 10:35:40
Φωτογραφία για ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Κάχα Λαμποράλ, δήλωσε στο "sportfm.gr", ο Στράτος Περπέρογλου.

Αναλυτικά Ο διεθνής φόργουορντ των ερυθρόλευκων, χαρακτήρισε σημείο «κλειδί» για την επικράτηση της ομάδας του κόντρα στους Βάσκους την άμυνα, την ενέργεια και την διάθεση που είχαν αυτός και οι συμπαίκτες του και ευχήθηκε να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα «νεκρά» διαστήματα που στοίχησαν την κάλυψη της διαφοράς από την ήττα του πρώτου αγώνα.

«Ούτε αποκλειστήκαμε μετά την ήττα από τη Σιένα, ούτε τώρα έχουμε προκριθεί», ήταν το σχόλιο του Περπέρογλου για την πορεία της ομάδας του στο Top 16.

«Θα μας βοηθήσει σημαντικά» οι πρώτες του εντυπώσεις για τον νεοαποκτηθέντα, Ντορόν Πέρκινς.

-Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το «κλειδί» για τη νίκη. Τι κάνατε καλύτερα σε σχέση με το ματς στη Βιτόρια;


«Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα για 35-36 λεπτά και περιορίσαμε σχεδόν όλα τα ατού τους. Είχαμε διαβάσει τα λάθη μας από τον τρόπο που χάσαμε εκεί και δεν τα επαναλάβαμε. Κλείσαμε καλά τους διαδρόμους, δεν αφήσαμε την Κάχα να τρέξει κάτι που αποτελεί το αγαπημένο της παιχνίδι και πήγαμε τη διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους. Βγάλαμε ενέργεια και διάθεση από το πρώτο λεπτό και στα δύο σημεία του παρκέ και αυτό είναι που κρατάμε στο τέλος εκτός από τη νίκη».

-Τι έφταιξε και τελικά δεν διατηρήσατε τη διαφορά στα επιθυμητά επίπεδα;

«Δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Επήλθε μία χαλάρωση στα τρία-τέσσερα τελευταία λεπτά και παράλληλα η Κάχα έβαλε κάποια πολύ μεγάλα μακρινά σουτ. Δεν έπρεπε να αφήσουμε να συμβεί αυτό γιατί χάλασε κάπως την όμορφη εικόνα της βραδιάς. Αυτό που μετράει όμως είναι η νίκη. Ελπίζουμε όλοι στην ομάδα να περιορίσουμε και άλλο αυτά τα νεκρά διαστήματα».

-Συνολικά αν εξαιρέσει κανείς το τέλος του αγώνα, η εμφάνισή σας ήταν από τις «μεστές» φέτος, συμφωνείς;

«Πιστεύω πως παίξαμε αρκετά καλά. Παίξαμε ομαδικά, με διάθεση και όμορφες επιλογές. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα. Μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας και αυτό το γνωρίζουμε όλοι στην ομάδα».

-Πριν από περίπου ένα μήνα και μετά την ήττα από την Σιένα, πολλοί μίλησαν ακόμα και για αποκλεισμό. Τι άλλαξε και η ομάδα βρήκε και πάλι τον δρόμο της;

«Φέτος η διοργάνωση είναι τελείως διαφορετική και πρωτόγνωρη για όλους μας. Έχει οκτώ επιπλέον παιχνίδια και θα ήταν λάθος να θεωρούν κάποιοι ότι αποκλειστήκαμε μόλις στην 3η αγωνιστική, όπως θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι τώρα έχουμε προκριθεί. Υπάρχουν ακόμα έξι παιχνίδια ακόμα, που στο παρελθόν ήταν ολόκληρο το Top 16…».

-Άρα θεωρείς ότι στο τέλος θα μετρήσει η διαχείριση υλικού και τα αποθέματα ενέργειας;

«Σίγουρα όλα προς τα εκεί βαδίζουν. Θα μετρήσει η δύναμη, η θέληση και η ενέργεια. Το προπονητικό τιμ προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα όσο το δυνατόν πιο φρέσκια και παίρνει απ’ όλους το καλύτερο που μπορεί. Σημασία έχει τώρα που τα ματς γίνονται κρισιμότερα από ποτέ, να είμαστε αυτοί που πρέπει και έτοιμοι να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή. Πιστεύω είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον καινούργιο σου συμπαίκτη, Ντορόν Πέρκινς;

«Μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά. Έχει τα χαρακτηριστικά που μας έλλειπαν μετά τον τραυματισμό του Βαγγέλη (Μάντζαρη). Είναι καλός αμυντικός, δείχνει ότι θα προσφέρει και σε άλλους τομείς όπως η δημιουργία και το ριμπάουντ. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής, αλλά θα τον βοηθήσουμε όλοι να μπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο κλίμα της ομάδας. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι φωτιά για εμάς και θα χρειαστούμε την παρουσία του».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ