2013-02-22 15:24:03
Φωτογραφία για Κινητά τηλέφωνα: Μια πολυτέλεια που έγινε ανάγκη
Έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία αποκαλύπτει πόσο εξαρτημένοι είμαστε πλέον από τα κινητά μας τηλέφωνα και τα smarthphones και τις επιπτώσεις τους στις ανθρώπινες σχέσεις...

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% του πληθυσμού ομολογεί ότι παίρνει τηλέφωνο, στέλνει μήνυμα ή e-mail σε φίλους και μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στο διπλανό δωμάτιο, ενώ τα 3/4 των Βρετανών που συμμετείχαν δήλωσαν πως ο χειρότερος εφιάλτης τους είναι να αναγκαστούν να περάσουν μια μέρα χωρίς την "συντροφιά" του κινητού τους τηλεφώνου, smartphone, tablet ή laptop.

Ένας στους πέντε δήλωσε ότι προτιμάει να επικοινωνεί μέσω κοινωνικών δικτύων (όπως το Facebook ή το Twitter), e-mail, ή μέσω κινητού τηλεφώνου αντί της προσωπικής συνάντησης.

25% του δείγματος παραδέχτηκε ότι δεν πέφτει για ύπνο αν δεν κοιτάξει τα mail ή το προφίλ του στο Facebook, ενώ 10% ελέγχουν τα μηνύματά τους ακόμη και όταν πηγαίνουν τουαλέτα.


Σχεδόν το ένα τέταρτο από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να χάσουν το δαχτυλίδι του αρραβώνα ή του γάμου τους αντί του κινητού τηλεφώνου τους.

Ο ψυχολόγος Δρ. Άρικ Σίνγκμαν, αναλύοντας την έρευνα προειδοποιεί ότι η υπερβολική εξάρτηση στην τεχνολογία γίνεται γρήγορα μεγάλο πρόβλημα για ανθρώπους όλων των ηλικιών, ενώ οδηγεί πολλές φορές στην κατάρρευση των διαπροσωπικών σχέσεων.

"Όσο αυξάνεται ο χρόνος που περνάμε κοιτάζοντας μια οθόνη, τόσο μειώνεται ο χρόνος της προσωπικής φυσικής επαφής και ανάπτυξης σχέσεων στην πραγματική ζωή", δήλωσε ο Σίνγκμαν και προσέθεσε: "Μέχρι την ηλικία των 7 ετών, ένα μέσο παιδί που γεννιέται σήμερα θα έχει ξοδέψει συνολικά 365 μέρες κοιτάζοντας μια οθόνη. Μέχρι να φτάσουν τα 80, θα έχουν ξοδέψει σχεδόν σε χρόνο 18 χρόνια (6570 μέρες, 157,680 ώρες) μπροστά από μια οθόνη, χωρίς να υπολογίζονται οι ώρες της δουλειάς τους. Αυτό ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο της ζωής τους..."
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ