2013-02-22 14:59:06
Φωτογραφία για Έξι μύθοι για την περιποίηση του δέρματος
Δεν έχετε πάθει ούτε ένα έγκαυμα από το τον ήλιο από την εποχή που πηγαίνατε σχολείο. Είστε master στο να χρησιμοποιείτε τα αντιοξειδωτικά και σταματήσατε τα κάπνισμα;

Πολύ ωραία, όμως όταν πρόκειται για την αντιγήρανση οι παρακάτω έξι μύθοι μάλλον οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα και όχι στο να δείχνετε για πάντα νέα.

Μύθος: Αν κάθεστε στη σκιά προστατεύεστε από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες

Επειδή δεν αισθάνεστε το… κάψιμο του ήλιου δε σημαίνει ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες δεν υπάρχουν και στη σκιά. ΟΙ δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε πάντα αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 ακόμα και όταν δεν εκτίθεστε άμεσα στον ήλιο.

Μύθος: Το δέρμα σε κάθε άνθρωπο γερνά με τον ίδιο τρόπο

Αυτό κι αν είναι μύθος. Μπορεί εσείς που έχετε λιπαρή ζώνη Τα να βρίζατε την κακή σας τύχη στο σχολείο, όμως η λιπαρότητα αυτή ενυδατώνει φυσικά το δέρμα σας και το προστατεύει από το γήρας. Τα ξηρά δέρματα εμφανίζουν τις πρώτες ρυτίδες πολύ πιο εύκολα και γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ ή μόρια που προσελκύουν το νερό.


Μύθος: Η καθημερινή απολέπιση διατηρεί την επιδερμίδα νέα

Αυτός ο μύθος δεν είναι εντελώς λάθος, όμως για κάποιους τύπους δέρματος η καθημερινή απολέπιση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, έκζεμα ή κάποια άλλη δερματοπάθεια αν κάνετε κάθε μέρα απολέπιση μπορεί να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας. Καλό είναι χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα και μαλακές βούρτσες.

Μύθος: Η διατροφή  έχει λίγη σημασία για το πώς γερνάει η επιδερμίδα

Νέες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή έχει άμεση σχέση με την υγεία της επιδερμίδας. Τα φαγητά με υψηλό γλυκεμικό δείκτη, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, το ψωμί και τα γλυκά είναι οι νούμερο ένα εχθροί του δέρματος, αφού κάνουν το σώμα να παράγει ινσουλίνη, που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές. Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα και θα δείτε ότι θα έχετε λιγότερες ρυτίδες.

Μύθος: Οι ρυτίδες σχηματίζονται λόγω των εκφράσεων που παίρνουμε στο πρόσωπο

Όντως κάποιες ρυτίδες είναι οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης, όμως ρυτίδες μπορούν να σχηματιστούν και όταν κοιμάστε στο πλάι ή με την κοιλιά προς τα κάτω. Το δέρμα παράγει λιγότερο ελαστικό ιστό όσο περνούν τα χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει τόσο εύκολα, όσο πριν. Προπονηθείτε λοιπόν να κοιμάστε με την πλάτη για να μην επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας.

Μύθος: Η καλή φροντίδα του δέρματος σβήνει τα σημάδια του χρόνου

Η καλή φροντίδα της επιδερμίδας βοηθά, όμως το δέρμα εξαρτάται και από την καλή κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Αν οι αρτηρίες σας δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε η επιδερμίδα σας θα είναι θολή. Γι’ αυτό με το που δείτε τα πρώτα συμπτώματα πηγαίνετε σε έναν γιατρό για να ρυθμίσετε την πίεση του αίματος.

http://www.philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ