2013-02-22 14:51:37
Φωτογραφία για ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ... ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ!
Ο Ολυμπιακός μετρά ήδη δύο νίκες φέτος κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, όπου απόψε θα επιδιώξει να τις… τριτώσει στο ΣΕΦ, προκειμένου να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Με… όπλο τον «αέρα» που της έχει πάρει φέτος, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports 3) στο ΣΕΦ την Κάχα Λαμποράλ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του TOP 16 της Ευρωλίγκας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης μετρούν φέτος δύο νίκες επί των Βάσκων, στη φάση των ομίλων, ωστόσο ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου με οκτώ πόντους διαφορά (82-74).

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, προέκυψαν κάποια εμπόδια στην πορεία της προετοιμασίας των ερυθρόλευκων, αλλά όπως φαίνεται μέχρι το τζάμπολ όλα θα έχουν λυθεί… Ο Κώστας Παπανικολάου έχασε μία προπόνηση λόγω ίωσης, ωστόσο μία μέρα πριν συμμετείχε κανονικά. Αντίθετα, χαλαρά και μόνο σουτ έκανε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ανέβασε πυρετό και γι’ αυτό προτιμήθηκε να προπονηθεί συντηρητικά. Ωστόσο, αμφότεροι αναμένεται να δώσουν κανονικά το «παρών» στο κρίσιμο ματς με τους Βάσκουςς, ενώ ο νεοαποκτηθείς Ντορόν Πέρκινς δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, αφού έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα και δεν κρίνεται έτοιμος από την τεχνική ηγεσία.


Από την άλλη πλευρά, η Κάχα Λαμποράλ δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς μοναδικός που έμεινε εκτός αποστολής είναι ο νεαρός Νταβίντ Γιέλινεκ, ο οποίος δεν ήταν έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ωστόσο, το κλίμα στην ισπανική ομάδα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, λόγω των δύο σερί ηττών σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, από Σιένα και Ομπραντόιρο αντίστοιχα. Επίσης, οι Βάσκοι σε σχέση με τα τρία παιχνίδια που έχουν προηγηθεί φέτος ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν έχουν πλέον στο ρόστερ τους τον Μπραντ Όλεσον, που συνεχίζει την καριέρα στην Μπαρτσελόνα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Γκουερίνο Τσερεμπούκ (Ιταλία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Νουράν Ρουστού (Τουρκία).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με σύμμαχο το ΣΕΦ και τον κόσμο τους που θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που αξίζει στους πρωταθλητές θέλουν τη νίκη και θα δώσουν "μάχη" για να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή θέση στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να χάσει κι άλλους βαθμούς στο φαληρικό στάδιο, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η νίκη σήμερα είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα ένα ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να καλύψουν το χάντικαπ των οκτώ πόντων από την ήττα τους στον αγώνα του πρώτου γύρου, στη Βιτόρια, ώστε να έχουν το προβάδισμα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας με την ομάδα του Γιαν Τάμπακ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα επιχειρήσουν να κόψουν το… βήχα στους Βάσκους, παίρνοντας δύναμη και από το κοινό τους που περιμένουν να γεμίσει το ΣΕΦ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ